„Jsi to, co jíš,“ řekl Michael Pollan, který na toto téma napsal knihu In Defence of Food: An Easter’s Manifesto.

Bohužel v Evropě a Severní Americe je kvalita kuřecího masa často diskutabilní, protože je chována pomocí metod a podmínek, které z dlouhodobého hlediska činí drůbeží maso prakticky nevhodným pro lidskou spotřebu.

Co jsou to bílé pruhy?

V Evropě i v Americe existuje obrovská poptávka po kuřecích prsou, protože je levnější než vepřové a hovězí maso kvůli tomu, že výroba je levnější, ale zároveň téměř všechna náboženství umožňují její konzumaci . Kvůli velké poptávce však chovatelé používají řadu metod, které umožňují kuřatům rychle přibírat na hmotnosti a ponechávají pouze 20 procent tělesné hmotnosti drůbeže.

Studie publikovaná v The Italian Journal of Animal Science upozorňuje na důležitost takzvaných bílých pruhů. Je to proto, že vzhled těchto bílých pásů znamená, že struktura a nutriční hodnota svalových vláken zvířete se drasticky změnila. To znamená, že takové kuřecí prsa obsahují o 224 procent více tuku než kuřecí prsa bez proužků, ale jsou mnohem chudší na bílkoviny. Není přesně známo, co způsobuje tuto lézi, ale někteří předpokládali, že za tím mohou genetické modifikace, protože cílem je být schopen vychovat co nejvíce kuřat.

Pokračování na další straně