Pivo všichni z nás dobře známe. Jde o alkoholický nápoj, který obvykle pijeme ke konkrétním jídlům. Platí to zvláště pro lidi v Evropě. Pivo má vyšší obsah bílkovin a vitamínů skupiny B jako víno. Množství antioxidantů je srovnatelné s vínem.

Chmel, jedna z hlavních složek piva, je nadmíru bohatým zdrojem flavonoidů, které jsou velmi silnými antioxidanty. Je dobré také vědět, že pivo je extrémně dobrým zdrojem minerálů, které hrají důležitou roli při mnoha metabolických procesech. Když se pivo pije v přiměřeném množství (viz konec článku), bez pochyb přispívá k posílení vašeho zdraví a to hned ve více směrech.

Pokračování na další straně

xx_xx

chrání ledviny

Pivo dokáže udržovat vaše ledviny zdravé. Současná studie ukázala, že pivo má na ledviny vskutku blahodárné účinky.

Ve skutečnosti, jediná láhev piva (nebo jedno točené pivo) snižuje riziko vzniku ledvinových kamenů až o 40!.

snižuje cholesterol

Pivo také dokáže snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Potřebujete vědět následující: Rozpustná vláknina nacházející se v pivu výrazně snižuje LDL cholesterol, tedy ten špatný cholesterol.

Dodává vitamíny skupiny B

Pivo zvyšuje hladinu vitaminů skupiny B v těle. Podle expertů, tento nápoj obsahuje několik důležitých vitaminů skupiny B, jako jsou B1, B2, B6 a B12.

Výzkumy také ukazují, že konzumenti piva mají až o 30% vyšší hladinu vitamínu B6 než lidé, kteří ho nepijí. V porovnání s konzumenty vína, je tato hladina až dvojnásobná!

Nezapomínejte také na to (hlavně vegetariáni), že pivo je vydatným zdrojem nepostradatelného vitamínu B12.

Posiluje kosti, předchází osteoporóze

Pivo pro silné kosti! Ano, studie potvrzují, že zvýšený obsah křemíku v pivu účinně přispívá k lepší hustotě kostí a předchází tak osteoporóze.

Pokračování na další straně

xx_xx

odstraňuje nespavost

Pivo skvěle funguje proti nespavosti. Za tento svůj účinek vděčí látkám laktoflavin a kyselině nikotinové, které se obě v pivu hojně vyskytují a dokáží podporovat zdravý spánek.

Podle expertů, konzumenti piva mají o 40% až 60% nižší riziko srdečního infarktu ve srovnání s lidmi, kteří ho nepijí.

Snižuje riziko krevních sraženin

Pivo je také skvělé pro předcházení vzniku nebezpečných krevních sraženin. Odborníci tvrdí, že pivo obsahuje účinné látky, které brání vytváření krevních sraženin. Ty totiž mohou vést k trombózám způsobujících mozkové mrtvice nebo jiných vážných zdravotních komplikací.

zlepšuje paměť

Experti poukazují na to, že pivo má potenciál zvyšovat kapacitu vaší paměti.

Nedávná studie ukázala, že konzumenti piva vykazují mnohem nižší riziko Alzheimerovy choroby a demence jako ti, co pivo nikdy nepijí.

redukuje stres

Tento nápoj vám zaručeně pomůže bojovat se stresem.

Skupina vědců z Univerzity v Montrealu zjistila, že už 2 sklenice piva denně (2 x 2,5 dcl) dokáží snížit stres a pocity úzkosti v zaměstnání.

Samozřejmě, je třeba ho pít až po pracovní době, ne před nebo během ní.

Zlepšuje kvalitu pokožky

Posledním, ale o nic méně důležitým přínosem pití piva, je jeho vliv na pokožku, kterou dělá vzhledově mladší a hezčí.

Odborníci potvrzují, že některé vitaminy v pivu dokážou regenerovat pokožku a mají navíc vliv i na její pigmentaci.

S pivem se vaše pokožka stává hladší a hebkou.

Naštěstí brzy bude víkend, takže víte, co máte dělat. Vyrazte večer do nejbližšího podniku na jedno. Ale jen jedno, maximálně dvě!

Kolik piv denně?

Optimální množství je 1 malé pivo denně, maximálně 1 velké pivo ale pozor, ne každý den! Nejlépe uděláte, když si dáte pivo asi obden. Takové množství piva působí na srdce a cévní systém nejúčinnější, a tím i prodlužuje život.

Tmavé je ještě zdravější

Při výrobě tmavého piva se využívají tmavé slady a ty jsou bohatší na antioxidanty. Z tohoto pohledu je proto tmavé pivo pro organismus příznivější – lépe ho pročistí.

Zdroj:Dobrenoviny.sk