Je to vydatné, rychlé a originální jídlo. Dokonalé trio, které nikdo neodmítne! Brambory připravené podle tohoto receptu můžete podávat například se salátem z čerstvé zeleniny.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
4-5 velkých brambor
2 středně velká rajčata
300 – 400 g mletého masa
5 lžic smetany
sůl, pepř, paprika (nebo jiné koření) podle chuti
volitelné: libovolný sýr
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
1. Brambory očistěte a nakrájejte na kusy silné asi 1 cm. Vařte je v mírně osolené vodě, dokud nejsou připraveny. Slijte vodu a nechte mírně vychladnout.
2. Pak je rozložte na plech vymazaným olejem.
Připravte smetanovou omáčku: Zakysanou smetanu smíchejte se solí, pepřem, sladkou paprikou (nebo jiným oblíbeným kořením). Hotovou omáčkou potřete brambory.
- Rajčata nakrájejte na kruhy (pokud jsou velké, nakrájejte na půlměsíčky) a položte je na bramborový podklad.
- Do mletého masa přidejte sůl, pepř a jiné koření podle chuti. Dobře promíchejte.
- Z mletého masa vytvarujte kuličky, poté je mírně zploštěte a položte na povrch rajčatových plátků.
- Vložte plech do předehřáté trouby na 180 ° C a pečte 30 – 35 minut.
- Pak vyberte z trouby a posypte každý kus strouhaným sýrem.
Pečeme dalších 15 minut, aby se sýr rozpustil a zhnědne.
Servírujte a vychutnávejte.
Dobrou chuť!
Zdroj:http://retete-usoare.eu