Nejen na vánoční svátky, ale i kdykoliv jindy během roku se vám tento recept bude určitě skvěle hodit.

Pařížský krém dotáhne vaše dezerty do absolutní dokonalosti.

Neváhejte ho vyzkoušet do dortů, rolád, zákusků, nebo jen tak, například s čerstvým ovocem.

potřebujeme:

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 100 g kakaa
  • 500 g másla
  • 350 g krystalového cukru

postup přípravy najdete na druhé stránce….

xx_xx

postup:

Do hrnce nalijeme smetanu s cukrem. Přendáme na plotnu a přivedeme do varu – to je základ pro budoucí krém – smetana musí sevřít a cukr v ní musí být rozpuštěn.

Vařící tekutinu sundáme z plotny a přidáme kakao. Důkladně rozmícháme metličkou.

Takto připravenou směs necháme pořádně vychladnout. Potom do této směsi přidáme máslo (ideálně nakrájené na menší kousky) a celou směs vyšleháme.

Šlehání krému trvá přibližně 13-15 minut. Správně ušlehaný krém má nadýchanou konzistenci (jako pěna) a že je hotový poznáme tak, že zbledne a zvětší svůj objem – tehdy můžeme přestat šlehat.

Pozor abyste krém nepřešlehali tak, že bude až příliš řídký.

Používáme na plnění dortů, do rolád, závinů, na zákusky a vynikající je i na vánoční cukroví (například na pařížské rohlíky či do laskonek).