Originální, měkký, vláčný, čokoládový dort bez vajec s příchutí vanilky si podle našeho receptu připravíte snadno.
Suroviny:
- mouka — 1,5 skleničky
- kakaový prášek — 3 lžíce
- soda — 1 lžička
- sůl — dle chuti
- cukr — 1 sklenička
- rostlinný olej — ¼ skleničky
- voda — 1 sklenice
- vanilkový extrakt — ½lžíce
- vinný ocet — 1 lžíce
- rozpustná káva — ¼−½ lžičky.
Postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
Příprava:
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Do formy vložte pergamenový (pečicí) papír, vymažte rostlinným olejem, posypte moukou.
V hluboké míse smíchejte 1,5 skleničky mouky, 3 lžíce kakaového prášku, 1 lžičku sody, špetku soli a promíchejte.
V jiné míse smíchejte 1 skleničku vody, 1 skleničku cukru, ¼ skleničky rostlinného oleje, 1 lžíci vinného octa, ¼−½ lžičku rozpustné kávy, ½ lžíce vanilkového extraktu, vše ušlehejte v mixéru, dokud se cukr úplně nerozpustí.
Smíchejte obě směsi, dobře je promíchejte, abyste získali homogenní hmotu.
Těsto přelijte do připravené formy a pečte 35–40 minut.
Hotový korpus nechte vychladnout, nakrájejte jej, potřete čokoládovým krémem nebo strouhanou čokoládou.
Dort je hotový, můžete jej servírovat.
Přejeme všem dobrou chuť!