Tento recept jsme si s rodinou zamilovali, je výborný a na rozdíl od klasických větrníků i mnohem jednodušší.
potřebujeme:
suroviny:
těsto:
3 dcl vody
250 g másla nebo Hery
250 g hladké mouky
špetka soli
8 vajíček
Pokračování na další straně…
xx_xxNáplň:
7 PL krystalového cukru
1 l mléka
3 zlaté klasy
250 g másla
2 šlehačky
2 ztužuje. do šlehačky
Moučkový cukr na poprášení
Volitelné: ovoce které máte rádi
Pokračování na další straně…
xx_xxPostup:
těsto:
Máslo nebo heru si rozpustíme ve vařící vodě, pak najednou do toho vsypeme mouku a mícháme, dokud nám nevznikne hustá kaše, kterou vaříme 4-5 min za stálého míchání. Odstavíme z ohně, počkáme 5 min.
Do této masy postupně zašleháme metličkami vajíčka, jedno po druhém, dokud nevznikne hladká jemná krémová masa.
Těsto rozdělíme na 2 části a natřeme na vodou vymytý plech (já pod to dala pečící papír). Pečeme na 200 ° C asi 30 min. Prvních 15-20 minut neotvíráme troubu, aby nám těsto neprasklo.
Krém: Krystalový cukr upálíme na karamel zalijeme 3/4 l mlékem a bez míchání necháme rozpustit. Do zbylého mléka dáme Zlaté klasy, vlijeme do vroucího karamelového mléka a uvaříme hustý pudink.
Za občasného míchání necháme vychladit. Když vychladne, zašleháme do pudinku máslo, natřeme na vychladlý plát a uložíme něj ovoce. Na pudink rozetřeme šlehačky vyšlehané ze ztužovačem do tuha a na to položíme druhý plát.
Těsto posypeme práškovým cukrem.
Přejeme Vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:dobrenoviny.sk