Tento recept jsme si s rodinou zamilovali, je výborný a na rozdíl od klasických větrníků i mnohem jednodušší.

potřebujeme:

suroviny:

těsto:

3 dcl vody

250 g másla nebo Hery

250 g hladké mouky

špetka soli

8 vajíček

Pokračování na další straně…

xx_xx

Náplň:

7 PL krystalového cukru

1 l mléka

3 zlaté klasy

250 g másla

2 šlehačky

2 ztužuje. do šlehačky

Moučkový cukr na poprášení

Volitelné: ovoce které máte rádi

Pokračování na další straně…

xx_xx

Postup:

těsto:

Máslo nebo heru si rozpustíme ve vařící vodě, pak najednou do toho vsypeme mouku a mícháme, dokud nám nevznikne hustá kaše, kterou vaříme 4-5 min za stálého míchání. Odstavíme z ohně, počkáme 5 min.

Do této masy postupně zašleháme metličkami vajíčka, jedno po druhém, dokud nevznikne hladká jemná krémová masa.

Těsto rozdělíme na 2 části a natřeme na vodou vymytý plech (já pod to dala pečící papír). Pečeme na 200 ° C asi 30 min. Prvních 15-20 minut neotvíráme troubu, aby nám těsto neprasklo.

Krém:  Krystalový cukr upálíme na karamel zalijeme 3/4 l mlékem a bez míchání necháme rozpustit. Do zbylého mléka dáme Zlaté klasy, vlijeme do vroucího karamelového mléka a uvaříme hustý pudink.

Za občasného míchání necháme vychladit. Když vychladne, zašleháme do pudinku máslo, natřeme na vychladlý plát a uložíme něj ovoce. Na pudink rozetřeme šlehačky vyšlehané ze ztužovačem do tuha a na to položíme druhý plát.

Těsto posypeme práškovým cukrem.

Přejeme Vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk