Tento koláček jsem si musela hned oblíbit. Netřeba něj totiž vůbec připravovat těsto. Nasypete na plech, přidáte jednoduchý krém a šup do trouby. Je skutečně výborný!

potřebujeme:

300 g polohrubé mouky

100 g kr cukru

125 g másla rozpuštěného

1 vejce

1 bal. vanilkového cukru

½ prášku do pečiva

Na krém:

1 litr mléka

3 bal. smetanového pudinku

2 lžíce cukru

Na vrch:

250 ml smetany kyselé

Libovolné ovoce – volitelné

Plech – 31 x 23 cm

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Z mouky, cukru, rozpuštěného másla, vajíčka a prášku do pečiva a rozpuštěného másla uděláme sypkou směs – jako drobenku.

Z mléka, pudinku a cukru si uvaříme hustý pudink. Připravíme si plech do kterého nasypeme 2/3 drobenky, poklademe ovoce (volitelné). Můžete například použít kompot a šťávu přimíchat do pudinku – fantazii se meze nekladou.

Na ovoce pak jen nalijeme puding a posypeme zbytkem posypu. Pečeme při teplotě 160 stupňů 10 minut. Pak přelijeme smetanou a necháme zapéct ještě asi 15-20 minut, každá trouba peče jinak, proto koláček raději sledujte.

Po upečení se nelekněte, kdy bude náplň ještě trochu tekutá, je třeba počkat, dokud koláček vychladne, potom pudink ztuhne.

Pokud chcete, klidně do pudinku vmícháme i tvaroh, tento koláček je výborný s ovocem, i bez něj as náplní můžete experintovať.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk