Oslaďte si všední odpoledne výjimečným dezertem plným slaďoučkých banánů a lahodného vanilkového krému. Díky jednoduché přípravě ho zvládne skutečně každý. 🙂
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
5-6 ks banánů nakrájených na kolečka
1 bal. dětských piškotů
250 g mascarpone nebo jemného tvarohu
250 ml mléka
250 g Salka (nevařeného)
1 bal. vanilkového pudingu bez vaření (Crème Olé)
300 ml smetany na šlehání 33%
1 bal ztužovače do šlehačky
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Dezert můžeme připravovat v klasické formě na pečení příp. v alobalové formě na grilování.
Dětskými piškoty vyložíme dno připravené formy a na piškoty uložíme kolečka banánů. Mascarpone přendáme do větší misky a vyšleháme při nízkých otáčkách. Potom k mascarpone přidáme salko. Pudinkový prášek ušleháme ve studeném mléce, dokud hmota nezhoustne. Pak vmícháme do směsi mascarpone a salka. Nakonec do směsi přidáme vanilkovou esenci.
Ze smetany ke šlehání a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku a opatrně ji vmícháme do mascarpone krému.
Takto připravený krém navrstvíme na kolečka banánů a uhladíme. Na vrch opět uložíme vrstvu piškotů. Hotový koláček vložíme ztuhnout do ledničky, ideálně na celou noc.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:http://dobrenoviny.sk