Oslaďte si všední odpoledne výjimečným dezertem plným slaďoučkých banánů a lahodného vanilkového krému. Díky jednoduché přípravě ho zvládne skutečně každý. 🙂

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

5-6 ks banánů nakrájených na kolečka

1 bal. dětských piškotů

250 g mascarpone nebo jemného tvarohu

250 ml mléka

250 g Salka (nevařeného)

1 bal. vanilkového pudingu bez vaření (Crème Olé)

300 ml smetany na šlehání 33%

1 bal ztužovače do šlehačky

1/2 lžičky vanilkového extraktu

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Dezert můžeme připravovat v klasické formě na pečení příp. v alobalové formě na grilování.

Dětskými piškoty vyložíme dno připravené formy a na piškoty uložíme kolečka banánů. Mascarpone přendáme do větší misky a vyšleháme při nízkých otáčkách. Potom k mascarpone přidáme salko. Pudinkový prášek ušleháme ve studeném mléce, dokud hmota nezhoustne. Pak vmícháme do směsi mascarpone a salka. Nakonec do směsi přidáme vanilkovou esenci.

Ze smetany ke šlehání a ztužovače ušleháme tuhou šlehačku a opatrně ji vmícháme do mascarpone krému.

Takto připravený krém navrstvíme na kolečka banánů a uhladíme. Na vrch opět uložíme vrstvu piškotů. Hotový koláček vložíme ztuhnout do ledničky, ideálně na celou noc.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:http://dobrenoviny.sk