Tento dezert připravuji už celé roky a stále nás doma neomrzel. Právě naopak, moje děti se nikdy nemohou dočkat, až budou konečně správně vychlazené a budou si moci dát.
Můžete je zkoušet i s různými obměnami příchutí krému.
Co budeme potřebovat:
- 760 g hladké mouky
- 1 bal. vanilkového pudingu
- 350 g moučkového cukru
- 100 g změklého margarínu
- 2 vejce
- 1 bal. prášku do pečiva
- 150 ml mléka
krém:
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 1,2 l mléka
- 4 bal. vanilkového pudingu
Na vrch:
- dětské piškoty
- 150 g hořké čokolády a 2-3 lžíce másla
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
V misce smícháme všechny přísady na těsto a vypracujeme jednotné těsto. Těsto rozdělíme na 3 části, každou z nich rozválíme a pečeme na obráceném plechu 10 minut při teplotě 150 stupňů se zapnutým ventilátorem.
Z pudinků, 50 g moučkového cukru a mléka uvaříme pudink. Zbylý cukr ušleháme s máslem a tuto hmotu vmícháme do vychladlého pudinku.
Na plech (30 × 35 cm) uložíme 1 plát upečeného těsta a navrstvíme 1/3 krému, takto pokračujeme ve vrstvení – poslední vrstvu tvoří krém. Na krém uložíme dětské piškoty a nalijeme polevu z rozpuštěného másla a čokolády.
Zákusek je vhodné uložit na celou noc do ledničky ztuhnout.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂