Pokud toužíte po dezertu, který je nadýchaný jako obláček, s fantastickým krémem který se rozplývá na jazyku a příjemnou kávovou chutí, určitě si připravte tento. Tři krémy které splynou v dokonalé chuti určitě ulahodí vám, i vašim hostům.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:
šálek = 100 ml

4 vejce

1 šálek krupicového cukru

1 šálek hladké mouky

3 PL kakaa

1 balení vanilkového cukru

1 balení prášku do pečiva

Na zvlhčení koláče:

1,5 sklenice mléka (pohár = 200 ml)

2 PL uvařené kávy (Nescafé)

Na krém:

Je jen na vás, zda si připravíte dva nebo tři různé krémy. Použijte však různé druhy čokolády (například bílou, mléčnou a hořkou)

100 g bílé čokolády + 1 šlehačka (200 ml)

100 g mléčné čokolády + 1 šlehačka (200 ml)

100 g hořké čokolády + 1 šlehačka (200 ml)

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Vejce si vyšleháme s cukrem. Přidáme kakao, ostatní suché ingredience a rozmixujeme. Formu si vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně nalijeme kakaovou hmotu. Pečeme při ca 180 stupních asi 25 minut (uděláme test špejlí, zda je těsto hotové). Korpus si nyní zvlhčíme připravenou kávou. Vyšleháme si postupně v 3 miskách šlehačky a do každé přidáme jednu příchuť roztáté čokolády. Důkladně promícháme, aby se šlehačka spojila s čokoládou.

Střídavě nyní vrstvíme krém na korpus v hromádkách. Střídáme krémy s různou příchutí.

Dáme ztuhnout do lednice. Nakrájíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

videonávod

Zdroj:Dobrenoviny.sk