Miluji klasický zákusek olizuje prst, ale do této nepečený verze jsem se zamilovala na první ochutnání. Recept mám od naší kadeřnice a tak úžasně chutnal, že hned večer jsem si doma udělala za celý plech. Byl pryč za 5 minut!
potřebujeme:
250 g rozdrcených sušenek
500 g kaštanového pyré
10 ml rumové aroma
50 g másla
Na krém:
1 bal. vanilkového pudingu
400 ml mléka
200 ml másla nebo margarínu
100 g moučkového cukru
500 ml smetany na šlehání 33%
2 bal. vanilkového cukru
1 bal. ztužovač do šlehačky
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Sušenky smícháme s kaštanovým pyré, aroma a rozpuštěným máslem. Vypracujeme jednotnou hmotu, kterou navrstvíme do papírem vyložené formy.
Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, necháme vychaldnúť a pak do něj po lžičkách vmícháme máslo vyšlehané s cukrem.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Na těsto navrstvíme pudinkový krém, na něj šlehačku a na šlehačku čokoládu nastrouhanou na drobné hoblinky.
Podáváme vychlazené (u nás musím vždy připravovat navečer, jinak by se snědl hned :-))
Zdroj:dobrenoviny.sk