Bábovková forma je primárně určena pro pečení bábovky. Avšak její využitelnost v kuchyni je mnohem širší. Vykouzlete v ní takové krásné pochoutky, že se hosté nestačí divit.


Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:
měkký bílý chléb (např. toastový chléb, asi 20 plátků)
vařená šunka (přibližně 20 plátků)
300 g strouhaného sýra
12 plátků slaniny

Na omáčku:

30 g mouky
Černý pepř, sůl
700 ml mléka
1 lžíce hořčice

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:


Nejdříve připravte náplň: opečte plátky slaniny a položte je na papírový ubrousek, abyste zbavili přebytečného tuku. Potom slaninu nakrájejte na kousky. Osmažte na tuku ze slaniny moukou, přidejte sůl a pepř. Vše dobře promíchejte a potom přidejte mléko a hořčici. Omáčku zahřívejte na pánvi asi 5 minut za stálého míchání.

Současně zapneme troubu na 175 ° C Plátky chleba rozválíme válečkem a uložíme na spodek formy – formu s chleba vyložíme.Na chléb položíme vrstvu šunky, posypeme sýrem a plátky slaniny (polovinou z těchto přísad).
Zakryjte vrchní vrstvu další vrstvou chleba, potom opět šunku a zbylou slaninu se sýrem. Nakonec přikryjte další vrstvou chleba. Potom vložte formu do zahřáté trouby na 30 minut.
Hotový koláč vyjmeme z formy, zlehka nalijeme omáčku, kterou jsme připravili na začátku, a koláč posypeme strouhaným sýrem. Vložte ji do trouby na dalších 10 minut, aby se vytvořila kůrka.

Video recept na další straně…

xx_xx

Zdroj:http://Вкусное дело