potřebujeme:

Na základ:

  • 470 gramů máslových sušenek
  • 4 lžíce kakaového prášku
  • 80 g másla
  • 70 ml smetany na šlehání

na krém

  • 400 ml smetany na šlehání
  • 220 g kondenzovaného mléka slazeného
  • 125 g tvarohu
  • 270 g arašídů

Na vrch:

  • 200 ml smetany na šlehání (33%)
  • 2 tabulky tmavé čokolády

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Arašídy oloupeme a nasekáme nebo nameleme na malé kousky.

Připravte krém: Nalijte smetanu do mísy a vyšlehejte. Za stálého šlehání přidejte kondenzované mléko. Přidejte i tvaroh a vše spolu dobře promíchejte tak, aby vznikla jednotná hmota.

K hotovému krému přidejte arašídy a jemně promíchejte. Dejte krém do chladničky. Vanilkové sušenky se rozdrtí na jemnou drobenku ke které přidejte kakao.

Smíchejte rozpuštěné máslo, smetanu a vymíchejte na jednotnou hmotu. Výsledná kapalina se nalije do suché směsi a smísí se. Výsledkem by měla být homogenní hmota.

Vezměte formu na pečení a vyložte ji pečicím papírem. Část sušenkovou „cesta“ se přeloží do formy a dobře zatlačí. Naneste silnější vrstvu krému na vrch, pak další vrstvu těsta a opět vrstvu smetany. Formu dejte do chladničky.

Připravte polevu: Do misky nalijte smetanu a důkladně ji zahřejte. Čokoládu rozdělte na kousky a přidejte do smetany. Mírně zamíchejte a nechte 2-3 minuty, pak míchejte, dokud nebude směs hladká.

Vyberte koláč z chladničky a nalijte na vrch polevu. Vložte zpět do chladničky a nechte vychladit 2 – 8 hodiny.

Po stanoveném čase se koláč opatrně vyjme z formy. Ozdobte dle vašeho vkusu a podávejte.

Zdroj:Dobrenowiny.sk