Výborný nápad na nepečené dobrotu pro vaše hosty, nebo ke kávičce.

potřebujeme:

Kyselá smetana – 500 g

1 smetana na šlehání

Kondenzované mléko (Salko) – 300 g

Želatina – 1 sáček

Voda – 150 ml

dlouhé piškoty

Káva – na namáčení piškotů

dlouhé piškoty

na polevu:

200 ml smetany na šlehání

160 g čokolády

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Smetanu na šlehání si vyšleháme na šlehačku. Kysanou smetanu vyšleháme s kondenzovaným mlékem a šlehačkou. Misku, ve které kondenzované mléko nemyjte, později do ní nalijeme kávu.

Želatinu necháme nabobtnat v troše vody a potom zahříváním na plameni rozpustíme.

Do misky s kondenzovaným mlékem nalijeme 1 šálek kávy (rozpustné) a ještě dosladíme kondenzovaným mlékem.

Nachystáme si formu na pečení.

Piškoty krátce namočíme do kávové směsi a uložíme namočenou stranou na dno formy. Rozpuštěnou želatinu vmícháme do krému a část navrstvíme na piškoty. Pokračujeme piškoty máčení v kávě a zbytkem krému. Vrch polijeme čokoládovou polevou (rozpustíme si čokoládu ve smetaně).

Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Lezzeti