suroviny

  • Na dno plechu:
  • máslové sušenky
  • Krém 1:
  • 1 l pomerančového džusu (přírodní šťáva)
  • 12 lžic cukru
  • 200 g dětské krupice

  • Krém 2:
  • 1 litr mléka
  • 3 vanilkové pudinky
  • 10 lžic cukru

  • na ozdobu:
  • 500 ml smetany na šlehání

Pokračování na další straně

xx_xx

postup přípravy
1 . krok
Na dno plechu poklademe máslové sušenky ..

2 . krok
Dáme vařit pomerančovou šťávu s cukrem. Když se vaří pomalu přisypáváme krupici a uvaříme hustou pomerančovou kaši.. Ještě horkou zalijeme sušenky a zarovnáme ..

3 . krok
Jako druhý krém si připravíme vanilkový puding..Prášku rozmícháme v troše mléka, ostatní mléko dáme vařit spolu s cukrem..Když se mléko vaří zavaříme pudinkovou směs a uvaříme hustý krém..krémem přejeme pomerančový krém a zarovnáme..Takto necháme zatuhnout a poté dáme do lednice zchladit na pár hodin..Před podáváním dozdobíme šlehačkou a nakrájíme na porce ..

Zdroj:gospodarski.hr