suroviny
- Na dno plechu:
- máslové sušenky
- Krém 1:
- 1 l pomerančového džusu (přírodní šťáva)
- 12 lžic cukru
- 200 g dětské krupice
- Krém 2:
- 1 litr mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 10 lžic cukru
- na ozdobu:
- 500 ml smetany na šlehání
Pokračování na další straně
xx_xxpostup přípravy
1 . krok
Na dno plechu poklademe máslové sušenky ..
2 . krok
Dáme vařit pomerančovou šťávu s cukrem. Když se vaří pomalu přisypáváme krupici a uvaříme hustou pomerančovou kaši.. Ještě horkou zalijeme sušenky a zarovnáme ..
3 . krok
Jako druhý krém si připravíme vanilkový puding..Prášku rozmícháme v troše mléka, ostatní mléko dáme vařit spolu s cukrem..Když se mléko vaří zavaříme pudinkovou směs a uvaříme hustý krém..krémem přejeme pomerančový krém a zarovnáme..Takto necháme zatuhnout a poté dáme do lednice zchladit na pár hodin..Před podáváním dozdobíme šlehačkou a nakrájíme na porce ..
Zdroj:gospodarski.hr