Skvělý dezert plný čokolády a smetanového krému. Navíc s jednoduchou přípravou, kterou zvládnete jedna radost. 🙂

potřebujeme:

korpus:

250 g rozdrcených čokoládových sušenek

150 g rozpuštěného másla

krém:

300 ml smetany na šlehání 33%

250 g mascarpone nebo smetanového sýra

125 g kokosového jogurtu

100 g moučkového cukru

8 plátků želatiny

2 lžíce mléka

Vrchní vrstva:

Nutella

strouhaný kokos

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Sušenkové drť smícháme s máslem. Těsto, které nám takto vznikne vtlačíme na dno připravené dortové formy (průměr 22 cm), kterou jsme si vystlalo pečícím papírem. Formu s těstem vložíme do chladničky.

Plátky želatiny namočíme do mléka a necháme nabobtnat. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a odložíme bokem. V jiné misce vyšleháme mascarpone s cukrem a kokosovým jogurtem. Když želatina nabobtná, přendáme ji na plamen a zahříváním rozpustíme. Rozpuštěnou želatinu pak vmícháme do jogurtového krému.

Do jogurtového krému nakonec opatrně vmícháme šlehačku tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci krému. Podle chuti můžeme do krému přidat i 1-2 lžíce strouhaného kokosu. Takto připravený krém navrstvíme na sušenkový korpus a uhladíme. Vložíme do lednice na 2-3 hodiny ztuhnout.

Když je dort vychlazená, rozpustíme v hrnci Nutellu a natřeme ji na vrch dortu. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Před podáváním posypeme povrch dortu strouhaným kokosem.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj:  blog.giallozafferano