Skvělý dezert plný čokolády a smetanového krému. Navíc s jednoduchou přípravou, kterou zvládnete jedna radost. 🙂
potřebujeme:
korpus:
250 g rozdrcených čokoládových sušenek
150 g rozpuštěného másla
krém:
300 ml smetany na šlehání 33%
250 g mascarpone nebo smetanového sýra
125 g kokosového jogurtu
100 g moučkového cukru
8 plátků želatiny
2 lžíce mléka
Vrchní vrstva:
Nutella
strouhaný kokos
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Sušenkové drť smícháme s máslem. Těsto, které nám takto vznikne vtlačíme na dno připravené dortové formy (průměr 22 cm), kterou jsme si vystlalo pečícím papírem. Formu s těstem vložíme do chladničky.
Plátky želatiny namočíme do mléka a necháme nabobtnat. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku a odložíme bokem. V jiné misce vyšleháme mascarpone s cukrem a kokosovým jogurtem. Když želatina nabobtná, přendáme ji na plamen a zahříváním rozpustíme. Rozpuštěnou želatinu pak vmícháme do jogurtového krému.
Do jogurtového krému nakonec opatrně vmícháme šlehačku tak, abychom zachovali nadýchanou konzistenci krému. Podle chuti můžeme do krému přidat i 1-2 lžíce strouhaného kokosu. Takto připravený krém navrstvíme na sušenkový korpus a uhladíme. Vložíme do lednice na 2-3 hodiny ztuhnout.
Když je dort vychlazená, rozpustíme v hrnci Nutellu a natřeme ji na vrch dortu. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat. Před podáváním posypeme povrch dortu strouhaným kokosem.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: blog.giallozafferano