Vynikající domácí housky, které vás vyjdou doslova na pár centů – připravíte je jen z mouky, vody a droždí.

potřebujeme:

400 ml vody

Hladkou mouku (přidáváme dle potřeby)

1 kostka čerstvého droždí

1 lžíce másla

sůl

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme sůl a postupně přidáváme mouku (mouku je dobré prosít, ale v případě potřeby ji lze sypat i rovnou z kapsy).

Nejdříve mícháme lžící , přidáme máslo a následně začneme mísit rukama. Prohněteme lepivé těsto, které přendáme na pomočené pracovní desku a vypracujeme do bochníku.

Do misky nasypeme mouku, uložíme do ní těsto, přikryjeme a necháme kynout.

Vykynuté těsto.

Když těsto zdvojnásobí svůj objem, prohněteme ho, přendáme ho na pracovní desku, vyformujeme do pohodlhovastého tvaru a nakrájíme na kousky.

Každý vyformujeme na bochník.

Takové bochnky přendáme na pomoučený plech a necháme přikryté podkynout, dokud se nám trouba vyhřeje na 220 stupňů.

Pak uděláme na povrchu zářezy, potřeme vodou a dáme péct. Pečeme 20-25 minut. Na spodek trouby během pečení uložte nádobu s vodou.

video návod

Zdroj:Dobrenoviny.sk