Vynikající domácí housky, které vás vyjdou doslova na pár centů – připravíte je jen z mouky, vody a droždí.
potřebujeme:
400 ml vody
Hladkou mouku (přidáváme dle potřeby)
1 kostka čerstvého droždí
1 lžíce másla
sůl
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme sůl a postupně přidáváme mouku (mouku je dobré prosít, ale v případě potřeby ji lze sypat i rovnou z kapsy).
Nejdříve mícháme lžící , přidáme máslo a následně začneme mísit rukama. Prohněteme lepivé těsto, které přendáme na pomočené pracovní desku a vypracujeme do bochníku.
Do misky nasypeme mouku, uložíme do ní těsto, přikryjeme a necháme kynout.
Vykynuté těsto.
Když těsto zdvojnásobí svůj objem, prohněteme ho, přendáme ho na pracovní desku, vyformujeme do pohodlhovastého tvaru a nakrájíme na kousky.
Každý vyformujeme na bochník.
Takové bochnky přendáme na pomoučený plech a necháme přikryté podkynout, dokud se nám trouba vyhřeje na 220 stupňů.
Pak uděláme na povrchu zářezy, potřeme vodou a dáme péct. Pečeme 20-25 minut. Na spodek trouby během pečení uložte nádobu s vodou.
video návod
Zdroj:Dobrenoviny.sk