Každý, kdo ho zkusil si jen pochvaloval. Méně zkušené pekařky ho jistě ocení, protože krém netřeba šlehat nad párou a tak neriskujete, že se vám srazí;)

potřebujeme:

těsto

150 g moučkového cukru

150 g másla

4 vejce

120 g mletých ořechů

70 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

1 PL kakaa

Nádivka č. 1

200 g mletých ořechů

2 hrsti moučkového cukru

1,5 dl rumu

1 vanilka

Nádivka č. 2

3 dl mléka

1 zlatý klas

2PL kakaa

1 žloutek

300 g másla

5PL krystalového cukru

džem

čokoládová poleva

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Jako první si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Potom přidáme ořechy, mouku, kypřící prášek do pečiva a kakao. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a přidáme do těsta. Na plech dáme pečící papír a vylijeme na něj těsto. Pečeme v rozehřáté troubě při 175 stupních asi 30 minut.

ořechová nádivka

Ořechovou nádivku si připravíme tak, že smícháme ořechy, cukr, rum a vanilku. Necháme chvíli odležet. Když máme korpus upečený a vychladlý, potřeme plát džemem a rovnoměrně navrstvíme náplň.

krém

Příprava krému potěší zejména méně zkušené hospodyňky, protože ho netřeba šlehat nad párou. Jednoduše si z mléka, žloutku, cukru, zlatého klasu a kakaa uvaříme pudink. Pudink necháme vychladnout na pokojovou teplotu zakrytý potravinářskou fólií, aby se nám na vrchu nevytvořila kůžička. Potom do něj opatrně zašleháme máslo. Krém navrstvíme na ořechovou nádivku a polijeme čokoládovou polevou. Vychladlý koláč ještě necháme chvíli odpočívat v chladničce (nejlépe přes noc), nakrájíme a podáváme.

Zdroj:Dobrenoviny.sk