Každý, kdo ho zkusil si jen pochvaloval. Méně zkušené pekařky ho jistě ocení, protože krém netřeba šlehat nad párou a tak neriskujete, že se vám srazí;)
potřebujeme:
těsto
150 g moučkového cukru
150 g másla
4 vejce
120 g mletých ořechů
70 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 PL kakaa
Nádivka č. 1
200 g mletých ořechů
2 hrsti moučkového cukru
1,5 dl rumu
1 vanilka
Nádivka č. 2
3 dl mléka
1 zlatý klas
2PL kakaa
1 žloutek
300 g másla
5PL krystalového cukru
džem
čokoládová poleva
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Jako první si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Potom přidáme ořechy, mouku, kypřící prášek do pečiva a kakao. Bílky si vyšleháme na tuhý sníh a přidáme do těsta. Na plech dáme pečící papír a vylijeme na něj těsto. Pečeme v rozehřáté troubě při 175 stupních asi 30 minut.
ořechová nádivka
Ořechovou nádivku si připravíme tak, že smícháme ořechy, cukr, rum a vanilku. Necháme chvíli odležet. Když máme korpus upečený a vychladlý, potřeme plát džemem a rovnoměrně navrstvíme náplň.
krém
Příprava krému potěší zejména méně zkušené hospodyňky, protože ho netřeba šlehat nad párou. Jednoduše si z mléka, žloutku, cukru, zlatého klasu a kakaa uvaříme pudink. Pudink necháme vychladnout na pokojovou teplotu zakrytý potravinářskou fólií, aby se nám na vrchu nevytvořila kůžička. Potom do něj opatrně zašleháme máslo. Krém navrstvíme na ořechovou nádivku a polijeme čokoládovou polevou. Vychladlý koláč ještě necháme chvíli odpočívat v chladničce (nejlépe přes noc), nakrájíme a podáváme.
Zdroj:Dobrenoviny.sk