Výborný tip jak zužitkovat jahody. Připravte z nich osvěžující nepečený dezert, který zachutná každému. Dokonce, můžete vyzkoušet i super-zdravou verzi, pokud namísto cukru použijete med nebo stévii.
ingredience:
- 500 g jemného tvarohu
- 2 lžíce másla – změklého
- 1 lžičku vanilkového aroma
- 2-3 lžíce medu (nebo podle chuti)
- 100 g hustého bílého jogurtu nebo zakysané smetany
- 1 bal. želatinového ztužovače za studena
- 200 g jahod
Na jahodovou vrstvu:
- 300 g jahod
- 1 bal. jahodové želatiny
- 250 ml studené vody
Postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
Připravíme si formu (například bábovkovou), kterou vyložíme fólií. V misce smícháme tvaroh, med, jogurt, aroma a máslo.
Do směsi nakonec vmícháme i želatinový ztužovač, který jsme si připravili podle návodu – smícháme s vodou a pak dobře rozmícháme v krému.
Hmotu navrstvíme na dno formy a uložíme na ni jahody, které jemně vtlačíme do krému.
Vložíme do lednice vychladit.
Jahodovou želatinu necháme nabobtnat ve vodě a zahříváním rozpustíme.
Zbývající jahody rozmixujeme a do hmoty vmícháme želatinu.
Navrstvíme na tvarohovou hmotu a necháme v lednici několik hodin, ideálně celou noc.
Hotovo!