Tento recept mi poslala už před pár lety moje máma, jako řetězový e-mail s vánočními recepty. Od té doby jsou tyto pařížské rohlíčky u nás hotovým rodinným klenotem – pečou se celý rok, nejen na Vánoce. Jsou opravdu jednoduché a vynikající.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
1 vejce
10 dkg cukr práškový
10 dkg ořechy vlašské mleté
1 lžíce mouka hladká
krém:
1 vejce
40 g cukr krystal
10 g kakao
80 g másla
poleva:
Čokoláda na vaření
1 lžíce oleje
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Všechny suroviny na těsto spolu vymícháme. Masu pak dáme do sáčku, odstřihneme špičku na šířku, jakou chceme mít základnu pro rohlíky a naneseme na plech – na pečící papír.
Pak dáme péct. Do vyhřáté trouby na 170-180 stupňů, pečeme dozlatova.
Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. Když trochu masa vychladne, zamícháme do ní máslo, dáme do sáčku a počkáme dokud mírně neztuhne. Můžeme dát na chvíli do lednice. Potom odstřihneme konec, opět na šířku jakou chceme a nanášíme na vychladlé piškoty.
Na závěr si nad párou dáme rozpustit čokoládu, do které dáme za lžíci oleje. Namáčíme do ní plnkovou část rohlíčků.
Necháme ztuhnout a můžeme podávat.
přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:dobrenoviny.sk