Tento recept mi ​​poslala už před pár lety moje máma, jako řetězový e-mail s vánočními recepty. Od té doby jsou tyto pařížské rohlíčky u nás hotovým rodinným klenotem – pečou se celý rok, nejen na Vánoce. Jsou opravdu jednoduché a vynikající.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

1 vejce

10 dkg cukr práškový

10 dkg ořechy vlašské mleté

1 lžíce mouka hladká

krém:

1 vejce

40 g cukr krystal

10 g kakao

80 g másla

poleva:

Čokoláda na vaření

1 lžíce oleje

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Všechny suroviny na těsto spolu vymícháme. Masu pak dáme do sáčku, odstřihneme špičku na šířku, jakou chceme mít základnu pro rohlíky a naneseme na plech – na pečící papír.

Pak dáme péct. Do vyhřáté trouby na 170-180 stupňů, pečeme dozlatova.

Zatímco se peče těsto, připravíme si náplň. Nad párou vymícháme vajíčko s cukrem a přidáme kakao. Když trochu masa vychladne, zamícháme do ní máslo, dáme do sáčku a počkáme dokud mírně neztuhne. Můžeme dát na chvíli do lednice. Potom odstřihneme konec, opět na šířku jakou chceme a nanášíme na vychladlé piškoty.

Na závěr si nad párou dáme rozpustit čokoládu, do které dáme za lžíci oleje. Namáčíme do ní plnkovou část rohlíčků.

Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk