Pokud milujete čokoládu v každé formě, je tento recept pro vás přímo jako stvořený. Místo kupování hotového koláče nebo sladkostí si najděte několik minut, během kterých připravíte tento úžasný dezert. Na přípravu těsta budete potřebovat:

  • 6 vajec
  • 3 lžíce práškového cukru
  • 6 lžic oleje
  • 6 lžic mléka
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • 100 g rozinek
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku

Pokračování na další na straně…

xx_xx

Ingredience na krém:

  • 300 g mascarpone
  • 100 ml ušlehané šlehačky nebo 30% smetany
  • 100 g másla
  • 3 lžíce práškového cukru
  • kůra z celého citronu
    Ingredience na polevu:
  • 100 g čokolády
  • 3 lžíce mléka Ingredience na krém:

  • 300 g mascarpone
  • 100 ml ušlehané šlehačky

Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem. Do směsi přidáme mléko, olej a na konec mouku a rozinky.
Plech posypeme moukou a vylijeme na něj těsto. Pečeme 30 minut na 180-200°C.
Těsto necháme vystydnout a zatím připravíme náplň 🙂 Mascarpone vyšleháme s cukrem a smetanou, přidáme máslo (pokojové teploty!) a strouhanou citronovou kůru. Pokud máte rádi vanilkové nebo mandlové aroma, také ho do směsi můžete přidat! Těsto potřeme krémem.

Nakonec rozpustíme čokoládu, přidáme do ní mléko a mícháme. Polijeme koláč a vložíme na 2-3 hodiny do lednice. Nechte si chutnat! 🙂

Zdroj:femeia.ro/