Tenhle dezert dělám každý víkend. Fantastická chuť a příprava není vůbec složitá. Doporučuji vyzkoušet všem.
Přísady:
Těsto:
130 g margarínu
300 g cukru
3 vejce
120 ml mléka
50 g hořkého kakaa
2 lžíce jogurtu
½ lžičky prášku do pečiva
140 g mouky (polohrubé)
1 balení pudinku s příchutí lískových oříšků
Pokračování na další straně…
xx_xxMascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 200 ml smetany
- 1 balíček stužovače
- 50 g práškového cukru
Čokoládový krém:
- 200 ml smetany
- 80g čokolády s mletými lískovými oříšky
- 100 g hořké čokolády
Pokračování na další straně…
xx_xxPostup:
Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a pudink. V jiné misce smícháme margarín cukr a vejce, promícháme.
Postupně do směsi margarínu a vejce přidáváme směs mouky, pudinku a kakaa, za stálého míchání. Nakonec přidáme mléko a jogurt a dobře promícháme do směsi.
Směs nalijeme do vymazané formy o průměru 28 cm.Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Nakonec necháme vychladnout.
Smícháme smetanu, mascarpone, smetanu a cukr, jemně promícháme. Rozpustíme obě čokolády ve vodní lázni a smícháme se smetanou, promícháme.
Nyní na korpus navrstvíme mascarpone krém a na něj čokoládový krém a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec na povrch nalijeme čokoládovou polevu a opět necháme dostatečnou dobu v chladu. Po ztuhnutí můžeme podávat.
Zdroj: