Tenhle dezert dělám každý víkend. Fantastická chuť a příprava není vůbec složitá. Doporučuji vyzkoušet všem.

Přísady:

Těsto:

130 g margarínu
300 g cukru
3 vejce
120 ml mléka
50 g hořkého kakaa
2 lžíce jogurtu
½ lžičky prášku do pečiva
140 g mouky (polohrubé)
1 balení pudinku s příchutí lískových oříšků

Pokračování na další straně…

xx_xx

Mascarpone krém:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smetany
  • 1 balíček stužovače
  • 50 g práškového cukru

Čokoládový krém:

  • 200 ml smetany
  • 80g čokolády s mletými lískovými oříšky
  • 100 g hořké čokolády

Pokračování na další straně…

xx_xx

Postup:

Smícháme mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek a pudink. V jiné misce smícháme margarín cukr a vejce, promícháme.

Postupně do směsi margarínu a vejce přidáváme směs mouky, pudinku a kakaa, za stálého míchání. Nakonec přidáme mléko a jogurt a dobře promícháme do směsi.

Směs nalijeme do vymazané formy o průměru 28 cm.Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 45 minut. Nakonec necháme vychladnout.

Smícháme smetanu, mascarpone, smetanu a cukr, jemně promícháme. Rozpustíme obě čokolády ve vodní lázni a smícháme se smetanou, promícháme.

Nyní na korpus navrstvíme mascarpone krém a na něj čokoládový krém a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec na povrch nalijeme čokoládovou polevu a opět necháme dostatečnou dobu v chladu. Po ztuhnutí můžeme podávat.

Zdroj: