Ačkoliv název tohoto zákusku vám může připadat zvláštní, ve skutečnosti jde o fantasticky chutný dezert z flexibilního těsta přijímajícího lívance. V kombinaci s masovým krémem jde o vynikající dobrotu, kterou jen tak lehce jinde nenajdete!

potřebujeme:

½ l mléka

1 šálek cukru (200 ml)

250 g hladké mouky

3 lžíce oleje

4 lžíce libovolného džemu

2 lžíce kakaa

2 lžičky jedlé sody

náplň:

½ l mléka

150 g krystalového cukru

6 lžic hladké mouky

2 val. vanilkového cukru

200 g másla

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Všechny přísady na těsto smícháme a pomocí šlehače a při nízkých otáčkách vymícháme hladké těsto. Těsto by mělo mít konzistenci podobnou jako těsto na lívance.

Těsto navrstvíme na 4 stejně velké plechy – 20 × 30 cm – vystlané pečícím papírem (případně pečeme postupně na jednom plechu).

Těsto pečeme při teplotě 180 stupňů 5-8 minut. Upečené pláty necháme vychladnout. Zda je těsto upečené snadno zkusíte tak, že na něj zatlačíte prstem a cítíte pružnou „gumový“ konzistenci – je elastické, ale netrhá se. S upečeným těstem se snadno manipuluje.

Zdroj:Dobrenoviny.sk