Ačkoliv název tohoto zákusku vám může připadat zvláštní, ve skutečnosti jde o fantasticky chutný dezert z flexibilního těsta přijímajícího lívance. V kombinaci s masovým krémem jde o vynikající dobrotu, kterou jen tak lehce jinde nenajdete!
potřebujeme:
½ l mléka
1 šálek cukru (200 ml)
250 g hladké mouky
3 lžíce oleje
4 lžíce libovolného džemu
2 lžíce kakaa
2 lžičky jedlé sody
náplň:
½ l mléka
150 g krystalového cukru
6 lžic hladké mouky
2 val. vanilkového cukru
200 g másla
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Všechny přísady na těsto smícháme a pomocí šlehače a při nízkých otáčkách vymícháme hladké těsto. Těsto by mělo mít konzistenci podobnou jako těsto na lívance.
Těsto navrstvíme na 4 stejně velké plechy – 20 × 30 cm – vystlané pečícím papírem (případně pečeme postupně na jednom plechu).
Těsto pečeme při teplotě 180 stupňů 5-8 minut. Upečené pláty necháme vychladnout. Zda je těsto upečené snadno zkusíte tak, že na něj zatlačíte prstem a cítíte pružnou „gumový“ konzistenci – je elastické, ale netrhá se. S upečeným těstem se snadno manipuluje.
Zdroj:Dobrenoviny.sk