Recept na křupavý a velmi jednoduchý italský chlebíček, který připravíte bez mísení.

potřebujeme:
385 g chlebové mouky

288 g vody

7 g soli

38 g olivového oleje

2 g sušeného droždí

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Vodu zahřejeme na 25 stupňů. Přidáme droždí a promícháme. Přidáme olivový olej, promícháme a přisypeme i prosátou mouku. Promícháme vařečkou.

Těsto je lepivé a vypadat by mělo asi takto.

Necháme přikryté kynout 45 minut.

Potom těsto proložíme, opět přikryjeme a necháme ještě 30 minut podkynout.

Těsto opět proložíme.

Zakryjeme a necháme opět kynout 30 minut.

Naposled proložíme, zakryjeme a necháme ještě 40 minut podkynout.

Posypeme moukou, vyklopíme na pracovní desku, kterou jsme si také posypali moukou.

Těsto rozdělíme na 4 části.

Každou část vyformujeme do tvaru bochníku, dobře pomoučníme a dáme na utěrku ještě podkynout, dokud se nám nahřeje trouba.

Dáme na plech a pečeme při teplotě 220 stupňů 18 minut.

Chlebíček po upečení.

Náš tip: Chlebík jsem vyzkoušeli dělat s hladkou špaldovou moukou a těsto bylo ještě lépe – nelepilo se a namísto prkladania jsem ho prostě jen krátce premiesila a nechala podkynout podle návodu.

Video návod:

Zdroj:Dobrenoviny.sk