Recept na křupavý a velmi jednoduchý italský chlebíček, který připravíte bez mísení.
potřebujeme:
385 g chlebové mouky
288 g vody
7 g soli
38 g olivového oleje
2 g sušeného droždí
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Vodu zahřejeme na 25 stupňů. Přidáme droždí a promícháme. Přidáme olivový olej, promícháme a přisypeme i prosátou mouku. Promícháme vařečkou.
Těsto je lepivé a vypadat by mělo asi takto.
Necháme přikryté kynout 45 minut.
Potom těsto proložíme, opět přikryjeme a necháme ještě 30 minut podkynout.
Těsto opět proložíme.
Zakryjeme a necháme opět kynout 30 minut.
Naposled proložíme, zakryjeme a necháme ještě 40 minut podkynout.
Posypeme moukou, vyklopíme na pracovní desku, kterou jsme si také posypali moukou.
Těsto rozdělíme na 4 části.
Každou část vyformujeme do tvaru bochníku, dobře pomoučníme a dáme na utěrku ještě podkynout, dokud se nám nahřeje trouba.
Dáme na plech a pečeme při teplotě 220 stupňů 18 minut.
Chlebíček po upečení.
Náš tip: Chlebík jsem vyzkoušeli dělat s hladkou špaldovou moukou a těsto bylo ještě lépe – nelepilo se a namísto prkladania jsem ho prostě jen krátce premiesila a nechala podkynout podle návodu.
Video návod:
Zdroj:Dobrenoviny.sk