Možná ne všichni vědí, ale zmrzlé brambory jsou po upečení mnohem chutnější, než při obyčejné přípravě.

Tento trik si snadno vyzkoušíte u dalšího receptu. Po dokončení budou mít nasládlou příchuť a připomenou vám bramborovou kaši s křupavou kůrkou. Kromě toho se vám nevysuší a nerozpadnou!

ingredience:

  • 8 brambor
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

postup přípravy najdete na druhé stránce..

xx_xx

postup:

Brambory si omyjte a očistěte. Vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 5-7 minut.

Vylijte vodu, nechte je vychladnout a nožem do nich vyřízněte nepříliš hlubokou mřížku. Vložte do ledničky na 1 hodinu.

Plech na pečení potřete polovinou oleje, položte na něj brambory a potřete je zbylým olejem.

Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 40 minut. Občas je otáčejte, aby se rovnoměrně upekli.

Hotové brambory osolte, opepřete a můžete do nich přidat i prolisovaný česnek s provensálskými bylinkami.

Asi se ptáte, proč se brambory musí předvařit. Faktem je, že uvařený škrob se nerozpadne a tím pádem budou brambory jemně sladké.