Možná ne všichni vědí, ale zmrzlé brambory jsou po upečení mnohem chutnější, než při obyčejné přípravě.
Tento trik si snadno vyzkoušíte u dalšího receptu. Po dokončení budou mít nasládlou příchuť a připomenou vám bramborovou kaši s křupavou kůrkou. Kromě toho se vám nevysuší a nerozpadnou!
ingredience:
- 8 brambor
- 50 ml slunečnicového oleje
- sůl a pepř podle chuti
postup přípravy najdete na druhé stránce..
xx_xx
postup:
Brambory si omyjte a očistěte. Vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 5-7 minut.
Vylijte vodu, nechte je vychladnout a nožem do nich vyřízněte nepříliš hlubokou mřížku. Vložte do ledničky na 1 hodinu.
Plech na pečení potřete polovinou oleje, položte na něj brambory a potřete je zbylým olejem.
Vložte do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečte 40 minut. Občas je otáčejte, aby se rovnoměrně upekli.
Hotové brambory osolte, opepřete a můžete do nich přidat i prolisovaný česnek s provensálskými bylinkami.
Asi se ptáte, proč se brambory musí předvařit. Faktem je, že uvařený škrob se nerozpadne a tím pádem budou brambory jemně sladké.