Pokud patříte k lidem, kteří milují pohár s Nutellou, neumí se od ní odtrhnout, tato dort lahodí všem vašim smyslům. Každý kdo ji ochutná, stane se na ní závislý, protože je opravdu vynikající!

Takže pokud chcete na někoho udělat dobrý dojem, určitě mu ji napečte. Postup je navíc velmi jednoduchý, takže se ho vůbec nebojte.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:
na těsto

200 g hladké mouky

100 g cukru

100 g másla

4 vejce

100 ml mléka

200 g tmavé čokolády

8 g prášek do pečiva

100 g mléčné čokolády

na krém

500 ml plnotučného mléka

4 žloutky

100 g cukru

50 g mouky

1 sáček vanilkového cukru

na zdobení

100 g Nutelly

čokoládové kapky

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Jako první si připravíme krém, kterým budeme dort plnit.

  1. Zahřejte mléko tak, aby bylo horké, ale aby nevřelo.
  2. V misce vyšlehejte žloutky s cukrem do pěny.
  3. Přidejte mouku a vanilkový cukr (případně místo vanilkového cukru použijte vanilkový lusk, nebo esenci).
  4. Horké mléko vlijte do žloutkové směsi a míchejte tak, aby nezůstaly hrudky.
  5. Krém povařte cca 5 minut dokud nezhoustne.
  6. Potom ho přeložte do skleněné misky, kterou ponořte do větší mísy se studenou vodou, aby krém co nejdříve vychladl.

Nyní si připravíme korpus.

  1. Rozpusťte si čokoládu ve vodní lázni a pak ji v misce rozmíchejte spolu s máslem a mlékem. Nechte vychladnout.
  2. Žloutky si vyšleháme zvlášť. Přidejte k nim cukr a šlehejte do pěny.
  3. Přidejte rozpuštěnou čokoládu a pokračujte v šlehání.
  4. Prosátou mouku si smíchejte s práškem do pečiva a přidejte do žloutkové směsi.
  5. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a opatrně přimíchejte do hmoty, aby byla snadná a nadýchaná.
  6. Formu (velikost cca 22 – 24 cm) si vymažeme a vysypte moukou, nalijte do ní hmotu a pečte cca 45 minut při teplotě 180 stupňů.
  7. Pomocí špejle zkontrolujte, zda je korpus upečený.
  8. Nechte úplně vychladnout.

Je načase poskládat si dort.

  1. Vychladlý korpus si rozřízněte na 3 části
  2. Každou vrstvu potřete krémem a spojte.
  3. Nutellu si trochu roztaví v mikrovlnné troubě.
  4. Celou dort natřete Nutellou a oztobte čokoládovými kapkami.
  5. Dejte do lednice a nechte ztuhnout.
  6. Ztuhlou dort rozkrájejte a podávejte.

Dort vydrží v ledničce čerstvý až 3 dny. I ji potřebujete skladovat déle, můžete ji zmrazit a znovu rozmrazit těsně předtím, než ji plánujete podávat.

Zdroj:.dobrenoviny.sk