Pokud jste fanoušky krémových koláčů tak tento musíte vyzkoušet! Už jen když si podíváte jako krásně vypadá vám budou téct sliny. Nelekněte se množství ingrediencí, opravdu to stojí za to. Tak pojďme na to!

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:
Forma o velikosti 23 x 35 cm

na korpus

4 vejce

1 šálek moučkového cukru

1 šálek hladké mouky

3 lžíce kakaa

1 balení prášku do pečiva

1 balení vanilinu s cukrem

na krém

1 litr mléka (5 šálků mléka)

4 lžíce hladké mouky

4 lžíce škrobu

1,5 šálku moučkového cukru

2 vejce

100 g másla

1 nebo 2 balení vanilkového cukru

2 balení smetany na šlehání (400 gramů)

na polevu

1 smetana ke šlehání (200 g)

100 gramů mléčné čokolády

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Nejdříve si připravíme korpus. Jako první si vyšleháme vajíčka s cukrem. Zašleháme mouku, kakao, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Plech nebo formu si vyložíme pečícím papírem a vlijeme hmotu. Upečeme při cca 180 stupních. Stav cesta ověříme klasicky dřevěnou špejlí.

Přejdeme k přípravě krému . Všechny suroviny kromě másla vanilkového cukru a šlehačky smícháme v hrnci a na mírném ohni přivedeme do varu za stálého míchání. Vaříme, dokud krém nezhoustne. Odstavíme a přidáme máslo s vanilkovým cukrem. Zašleháme ponorným mixérem dokud nebude mít krém jemnou krémovou konzistenci bez hrudek. Krém přendáme do mísy a přikryjeme potravinářskou fólií. Zatímco nám chladně, vyšleháme si šlehačku. Následně jemně ztuhlý krém smícháme se šlehačkou a mixujeme do hladka.

Vrchní část korpusu odřízneme, dáme zvlášť do misky a korpus na plechu polijeme rovnoměrně šálkem mléka. Následně na něj navrstvíme polovinu krému. Korpus, který jsme si odřízly si nadrobíme do misky a rovnoměrně jím posypeme krémovou vrstvu. Následně si dáme zbytek krému do zdobícího sáčku a opatrně vrstvíme v malých hromádkách na korpusovou drobenku. Když máme vrchní vrstvu krému po celé ploše, zahladíme.

Nyní si připravíme polevu ze smetany a rozpuštěné čokolády a polijeme jí celý koláč . Necháme vychladnout, dáme ztuhnout do lednice a podáváme.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:http://dobrenoviny.sk