Fantastické vánoční pečivo. Doporučuji všemi, je to asi nejlepší vánoční cukroví, jaké jsem kdy napekla.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

20 dkg cukr krystal

2 ks, celé vejce

2 lžíce med

1 lžička soda bikarbona

10 dkg Palmarín

45 dkg mouka hladká

Náplň na lepení koleček:

4 dcl mléko

2 lžíce krupice

1 bal. cukr vanilkový

20 dkg máslo

dle chuti cukr práškový

poleva:

Tmavá čokoláda a tuk

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

nejdříve si připravíme těsto. Postupujeme tak, že všechny suroviny, kromě mouky dáme do menšího hrnce a na mírném ohni mícháme, dokud se cukr nerozpustí – dáváme pozor na připálení. Potom obsah hrnce vylijeme na připravenou mouku a zpracujeme tuhé těsto, které necháme 2 hodiny odstát, nemusí být v chladu.

Po dvou hodinách těsto rozválíme na tloušťku pouze asi 2-3 mm a vykrajujeme menší kolečka, já dělám s průměrem asi 3 cm, klademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 7 min, při teplotě 180 – 200 stupňů.

Připravíme si nádivku: V mléce si utřeme hrubou mouku a vanilkový cukr a uvaříme na hustou kaši. Necháme ji vychladnout. Vyšleháme si máslo s cukrem – ten přidáváme podle chuti, my máme raději méně sladké a postupně k němu přidáváme vychladlou kaši. Vše vyšleháme na hladký krém, kterým hned slepujeme kolečka. Nakonec máčíme v polevě, kterou si připravíme rozpuštěním čokolády s trochou tuku.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.Dobrenoviny.sk