Už jste někdy přemýšleli o výrobě masa pro kebab?

Přiznejme si to, nikdo si nemyslel, že tam jde nejlépe vybrané maso. Jedná se o rychlé občerstvení za nízkou cenu, takže nelze očekávat žádné zázraky. Můžete však počítat s tím, že zbytky masa nakrájené na kebab pocházejí z jednoho kusu … Bohužel to tak není.

Následující video ukazuje výrobní proces kebabového masa. Na YouTube jej umístila společnost zabývající se masným a potravinářským průmyslem.

Měla to být reklama zaměřená na gastronomická zařízení, ale získává si stále větší oblibu a má zcela opačný účinek.

Výrobní proces je poněkud podobný výrobě klobás. Video ukazuje, jak se mastné kousky masa mísí v nějaké marinádě a poté se rozemelou na homogenní hmotu.

Pak je uspořádán do tvaru kebabu, občas posazený kousky masa.

Celá věc nevypadá lákavě. Určitě jsou tam dodržovány všechny kvalitativní a výrobní standardy, ale otázkou je, co to maso ve skutečnosti je.

Pokračování na další straně