Komu by se chtělo zdlouhavě připravovat kynuté těsto a přemýšlet nad nějakou úchvatnou náplní?
Dlouhé hodiny, které prostojíme u kuchyňské linky, rozhodně nejsou ničím lákavým.
Lámete si však hlavu, čím překvapit své blízké a přátele? Připravte pro ně bleskurychlý masový závin z listového těsta.
ingredience
- 50 g másla
- 1 velkou cibuli
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 700 g vepřového mletého masa
- 2 lžičky hořčice
- 1 vejce
- 450 g listového těsta
- 3 natvrdo uvařená vejce
- sůl a pepř
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
1) Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
2) Na másle orestujeme na mírném ohni cibuli, česnek a petržel.
3) Na cibulce osmahneme mleté maso, přidáme hořčici a rozšlehaná vejce (nechte si trochu na pomazání těsta), osolte a opepřete.
4) Mezitím listové těsto vyválíme do tvaru obdélníku.
5) Masovou nádivku dejte do středu obdélníku. Na maso položte uvařená vejce.
6) Na delších stranách obdélníku udělejte šikmé řezy. Zhruba 2 cm směrem ke kraji. Vzniknou Vám proužky. Ty překřížíte a uzavřete tímto způsobem závin. Pokud Vám nějaké těsto zůstalo, můžete jim závin dozdobit.
7) Potřete těsto zbylým vejcem a pečte 40 minut (dozlatova).