Připravte si chutný recept s masem na váš nedělní oběd. Můžete si vybrat mezi vepřovým nebo hovězím masem, k tomu přidáte brambory, cibuli nebo zakysanou smetanu.

I přesto, že se nejedná o žádnou gurmánskou specialitu francouzské kuchyně, zamilujete si to!

Na první pohled tento recept může vypadat komplikovaně na přípravu, ale ujišťujeme vás, že opak je pravdou.

potřebujete:

  • 500 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 250 g majonézy
  • 5 brambor
  • 100 g tvrdého sýra
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
  • mletý česnek (dle chuti)
  • slunečnicový olej

postup přípravy – strana 1

xx_xx

Postup přípravy:

  1. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
  2. Očištěnou cibuli nakrájejte na půlkruhy a brambory na tenké plátky.
  3. Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
  4. K nastrouhanému sýru přidejte majonézu a promíchejte.
  5. Formu na zapékání potřete slunečnicovým olejem.
  6. Vložte do ní polovinu brambor, opepřete, na brambory položte polovinu masa, vrstvu cibule a nakonec polovinu majonézy se sýrem.
  7. Tento postup, ve stejném pořadí ještě jednou zopakujte.
  8. Zapékací formu vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu.

Přejeme dobrou chuť!