Připravte si chutný recept s masem na váš nedělní oběd. Můžete si vybrat mezi vepřovým nebo hovězím masem, k tomu přidáte brambory, cibuli nebo zakysanou smetanu.
I přesto, že se nejedná o žádnou gurmánskou specialitu francouzské kuchyně, zamilujete si to!
Na první pohled tento recept může vypadat komplikovaně na přípravu, ale ujišťujeme vás, že opak je pravdou.
potřebujete:
- 500 g hovězího masa
- 1 cibule
- 250 g majonézy
- 5 brambor
- 100 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- koriandr
- mletý česnek (dle chuti)
- slunečnicový olej
postup přípravy – strana 1
xx_xx
Postup přípravy:
- Troubu předehřejte na 190 stupňů.
- Očištěnou cibuli nakrájejte na půlkruhy a brambory na tenké plátky.
- Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a vše důkladně promíchejte.
- K nastrouhanému sýru přidejte majonézu a promíchejte.
- Formu na zapékání potřete slunečnicovým olejem.
- Vložte do ní polovinu brambor, opepřete, na brambory položte polovinu masa, vrstvu cibule a nakonec polovinu majonézy se sýrem.
- Tento postup, ve stejném pořadí ještě jednou zopakujte.
- Zapékací formu vložte do trouby a pečte přibližně 1 hodinu.
Přejeme dobrou chuť!