Vynikající domácí pečivo – Hokkaido buchty si zamiluje celá rodina, jsou neskutečně jemné a lahodné.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
Na pudink:
100 ml mléka
20 g hl. mouky
Na těsto:
160 ml teplého mléka
2 lžíce cukr
7 g sušeného droždí (nebo 21 g čerstvého)
Mouka prosátou 350 až 400 g
1 lžička soli
1 vejce
1 polévková lžíce změklé máslo
puding
Na potření:
1 vejce
Na náplň:
3-4 lžíce hnědý cukr nebo kr. cukr
0,5 lžičky skořice
2 lžíce změklého másla
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Nejdříve si připravíme pudink, který později přidáme do těsta. Připravíme ho jednoduše z mléka a mouky.
Mouku s mlékem rozmícháme a dáme na plamen, za stálého míchání uvaříme hustý pudink, který odložíme bokem a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Zatím si připravíme těsto.
Do teplého mléka přidáme droždí a cukr, rozmícháme a kým vyjde kvásek, do samostatné misky si prosejeme mouku, přidáme sůl, promícháme a přidáme i vejce. Nakonec přidáme i kvásek.
Přidáme i vychladlý pudink a vymícháme ručně, nebo robota s nástavci na hnětení těsta. Ručně těsto mícháme asi 10 minut, pomocí robota 5 minut.
Když je těsto zamíchány, přidáme rozpuštěné máslo a pomocí nástavců na těsto necháme mísit 5 minut.
Uhnětené těsto složíme do vymazané misky, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi jeden a půl hodiny.
Vykynuté těsto vyformujeme rukama na placku a rozdělíme na 8 částí.
Každou část vytvarujeme do tvaru kuličky a následně na pomoučeném vále rozválíme.
Potřela máslem smíchaným s cukrem a skořicí, srolujeme a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. přikryjeme a necháme ještě narůst.
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 190 stupňů 20 minut – nebo dozlatova.
Zdroj:Dobrenoviny.sk