Vynikající domácí pečivo – Hokkaido buchty si zamiluje celá rodina, jsou neskutečně jemné a lahodné.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

Na pudink:

100 ml mléka

20 g hl. mouky

Na těsto:

160 ml teplého mléka

2 lžíce cukr

7 g sušeného droždí (nebo 21 g čerstvého)

Mouka prosátou 350 až 400 g

1 lžička soli

1 vejce

1 polévková lžíce změklé máslo

puding

Na potření:

1 vejce

Na náplň:

3-4 lžíce hnědý cukr nebo kr. cukr

0,5 lžičky skořice

2 lžíce změklého másla

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Nejdříve si připravíme pudink, který později přidáme do těsta. Připravíme ho jednoduše z mléka a mouky.

Mouku s mlékem rozmícháme a dáme na plamen, za stálého míchání uvaříme hustý pudink, který odložíme bokem a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Zatím si připravíme těsto.

Do teplého mléka přidáme droždí a cukr, rozmícháme a kým vyjde kvásek, do samostatné misky si prosejeme mouku, přidáme sůl, promícháme a přidáme i vejce. Nakonec přidáme i kvásek.

Přidáme i vychladlý pudink a vymícháme ručně, nebo robota s nástavci na hnětení těsta. Ručně těsto mícháme asi 10 minut, pomocí robota 5 minut.

Když je těsto zamíchány, přidáme rozpuštěné máslo a pomocí nástavců na těsto necháme mísit 5 minut.

Uhnětené těsto složíme do vymazané misky, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi jeden a půl hodiny.

Vykynuté těsto vyformujeme rukama na placku a rozdělíme na 8 částí.

Každou část vytvarujeme do tvaru kuličky a následně na pomoučeném vále rozválíme.

Potřela máslem smíchaným s cukrem a skořicí, srolujeme a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. přikryjeme a necháme ještě narůst.

Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 190 stupňů 20 minut – nebo dozlatova.

Zdroj:Dobrenoviny.sk