Masové kuličky pečené s bramborem v troubě
Taková pánská pochoutka je vhodná pro každodenní i slavnostní servírování.
Součásti:
- Brambory – 1 kg
- Mléko – 1 sklenice
- Máslo – 3 lžíce. l.
- Kuřecí mleté maso – 500 gramů
- Čerstvá rajčata – 3 ks.
- Cibule – 1 hlava
- Tvrdý sýr – 50 g
- Sůl a koření podle chuti
- Slunečnicový olej na smažení
- petželka pro zdobení jídla
pokračování na další straně
xx_xxPostup:
- Oloupejte brambory, nakrájejte a vařte a přidejte trochu slané vody.
- Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na jemno a nakrájejte ji navíc v mixéru nebo mlýnku na maso.
- Kombinujte mleté maso s cibulí, solí a kořením.
- Brambory odstavte z ohně, vylijte vodu, zalijte mlékem a nezapomeňte na máslo.
- Připravte bramborovou kaši pomocí mixéru nebo posunovače. Hlavní věc je, že není tekutá.
- Pyré uhlaďte v pekáčku.
- Smažte masové kuličky na rostlinném oleji po dobu pěti minut.
- Masové kuličky položte na bramborovou kaši.
- Nakrájejte rajčata na plátky nebo plátky.
- Položte rajčata na brambory.
- Nastrouhejte sýr.
- Na kastrol posypeme strouhaným sýrem.
- Předehřejte troubu na 200 ° C.
- Pečte kastrol po dobu 15-20 minut.
- Vyjměte z trouby, ozdobte bylinkami a podávejte horké.
Zdroj:aikaramba.ru