Krémový dezert s neobvyklým názvem „pštrosí vejce“ je famózní a netradiční, protože jde o harmonickou směs sladkého pudinku, hořkého pomeranče a kokosu. Co je překvapivé, je naprosto bezpracná příprava, která rozhodně nemůže být snadnější. Přitom výsledek vypadá, jako byste museli u dezertu strávit mnoho hodin.

Kombinace přísad je také jednoduchá a cenově dostupná. Smetanový dezert si rozhodně zamilujete.

Pokračování na další straně…

xx_xx

PRVNÍ VRSTVA
800 ml plnotučného mléka
75 g kukuřičného škrobu
100 g cukru
1 sáček vanilkového cukru

DRUHÁ VRSTVA
1 litr pomerančové šťávy
75 g kukuřičného škrobu
80 g cukru
Strouhaný kokos na posypání (navrch)

Pokračování na další straně…

xx_xx

POSTUP
Suroviny na obě vrstvy smíchejte zvlášt v rendlících, či v pánvích. Zahřívejte takto samostatně na mírném plameni do zhoustnutí. Bílou vrstvu nalijte do kulaté mísy.
Poté přímo doprostřed nalijte oranžovou vrstvu. Nic nemíchejte. Pouze překryjte vrch potravinářskou folií a dejte do mrazáku.
Když vše ztuhne, vyklopte z mísy a zasypte bohatě kokosem. Máme hotovo a můžeme podávat! Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle báječný recept na lahodný ledový dezert i s Vašimi přáteli! Určitě si ho také zamilují!

zdroj: topnovoje.mediasole.ru