Když vyměníte obyčejnou osolenou vodu za nedělní polívčičku, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Knedlík nemusíte vyvářet zvlášť a co je nejdůležitější, bude úžasně chutná – můžete ubrat sůl, polévka ji skvěle ochutí. Knedlík chutná výtečně a na stole je raz dva. Knedlíky můžete zužitkovat hned, nebo zamrazit na později.

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

500 g staršího pečiva nakrájeného na malé kostičky

2 vejce

3 ks cibule

Petrželku nakrájenou nadrobno

5 plátků slaniny nakrájené nadrobno

Sůl a pepř podle chuti

Mléko na zalití pečiva

Špetku muškátového oříšku

olej

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Pečivo polijeme trochou mléka – stačí skutečně jen trochu mléka, podle potřeby budeme mléko přidávat později.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje dozlatova. Přidáme kousky slaniny a vše spolu chvíli opékáme na mírném plameni. Tuto směs smícháme s nakrájeným pečivem.

Přidáme petrželku, rozmíchané vajíčka, dochutíme solí, kořením a vymícháme lepivou hmotu (dle potřeby přidáváme mléko, pokud se nám směs zdá příliš suchá). Necháme odpočívat 15 minut.

Na vaření můžeme použít potravinářskou fólii, plátno, nebo třeba i sáčky na tlačenku. Jednoduše do nich navrstvíme hmotu, pevně uvážeme na obou koncích a vaříme ve vroucí vodě přibližně 25 minut.

Můj typ: Knedlíky získají skvělou chuť, pokud je vaříte v plátně nebo utěrce v polévce (já vařím v neděli v klasickém vývaru a knedlíky jsou skutečně vynikající) :-).

Zdroj:http://dobrenoviny.sk