Když vyměníte obyčejnou osolenou vodu za nedělní polívčičku, zabijete dvě mouchy jednou ranou. Knedlík nemusíte vyvářet zvlášť a co je nejdůležitější, bude úžasně chutná – můžete ubrat sůl, polévka ji skvěle ochutí. Knedlík chutná výtečně a na stole je raz dva. Knedlíky můžete zužitkovat hned, nebo zamrazit na později.
Pokračování na další straně…
xx_xxpotřebujeme:
500 g staršího pečiva nakrájeného na malé kostičky
2 vejce
3 ks cibule
Petrželku nakrájenou nadrobno
5 plátků slaniny nakrájené nadrobno
Sůl a pepř podle chuti
Mléko na zalití pečiva
Špetku muškátového oříšku
olej
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Pečivo polijeme trochou mléka – stačí skutečně jen trochu mléka, podle potřeby budeme mléko přidávat později.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje dozlatova. Přidáme kousky slaniny a vše spolu chvíli opékáme na mírném plameni. Tuto směs smícháme s nakrájeným pečivem.
Přidáme petrželku, rozmíchané vajíčka, dochutíme solí, kořením a vymícháme lepivou hmotu (dle potřeby přidáváme mléko, pokud se nám směs zdá příliš suchá). Necháme odpočívat 15 minut.
Na vaření můžeme použít potravinářskou fólii, plátno, nebo třeba i sáčky na tlačenku. Jednoduše do nich navrstvíme hmotu, pevně uvážeme na obou koncích a vaříme ve vroucí vodě přibližně 25 minut.
Můj typ: Knedlíky získají skvělou chuť, pokud je vaříte v plátně nebo utěrce v polévce (já vařím v neděli v klasickém vývaru a knedlíky jsou skutečně vynikající) :-).
Zdroj:http://dobrenoviny.sk