Namísto listového těsta nebo medových plátů se provádí s kakaovou piškotem.  Mně osobně chutná ještě víc než klasický krémeš. Už na něj přesedlali i ostatní v naší rodině, je to pro nás krémešová legenda!

Pokračování na další straně…

xx_xx

potřebujeme:

7 žloutků

200 g kr. cukru

200 g polohrubé mouky

1 bal. prášku do pečiva

2 lžíce kakaového prášku

13 lžic vody

špetku skořice

Strouhanou pomerančovou kůru

Džem – borůvka, brusinka nebo rybíz (stačí jen trochu)

Na smetanovou vrstvu:

7 bílků

7 lžic kr. cukru

2 bal. vanilkového pudingu

600 ml vody

Na vrch:

500-600 ml smetany ke šlehání

2 ztužovače, nebo 1 želatinový ztužovač za studena

strouhanou čokoládu

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Žloutky ušleháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem, skořicí a postupně přimícháme k žloutkové směsi. Nakonec přimícháme i pomerančovou kůru (asi 1-2 lžičky). Vymícháme jednotné těsto.

Navrstvíme ho na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20 minut . Velikost plechu 27 × 37 cm. Těsto si po upečení potřeme tenkou vrstvou marmelády nebo džemu (nejlepší jsou kyselkavé chutě).

Zatím připravíme krém. Bílky ušleháme s cukrem na tuhý sníh. Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě a zahříváme na mírném plameni. Do uvařeného pudinku, jemně – ručně vmícháme tuhý sníh. Tak aby krém nespadl.

Navrstvíme na těsto a necháme zcela vychladnout. Pak už jen ušleháme šlehačku a navrstvíme na vrch. Posypeme strouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk