Pokud si občas dáte dobrý langoš, tento recept vřele doporučuji. Mám od tety kuchařky, ke které jsme každé léto chodili.

potřebujeme:

500 ml mléka

250 ml zakysané smetany

1 kg hladké mouky

30 g droždí

1,5-2 lžičky soli

Pokud vás zvykne pálit žáha, vyměňte kysanou smetanu za jogurt a přidejte do těsta i 1 lžičku jedlé sody.

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

V míse v mléce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto.

Hned, když je těsto hotové, dáme ho do dostatečně velkého plastového sáčku nebo dózy s víkem a uzavřené uložíme do chladničky, kde nám nakyne (pozor pokud máte příliš malá kapsa, aby vám neprasklo).

Na druhý den můžeme smažit. Z těsta si odkrojíme kousek, který potřebujeme a na zlehka pomaštěný pracovní desce roztáhneme do tvaru placky. Těsto se nelepí, je vláčné a dobře se s ním pracuje.

Langoše usmažíme klasicky v oleji na pánvi, potom ubrouskem snadno odsajeme přebytečný tuk a můžeme je potírat. Já potírat česnekem a dávám kečup a strouhaný sýr. Každý, jak má rád.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:Dobrenoviny.sk