Výborný tip pro milovníky langošů, zkuste je spojit se šťavnatou zeleninou – cuketou. Je to vyhlášená dobrota a jak jsem už řekla, jinak langoše už nedělám.

Ingredience:

  • 200 g hladké proseté mouky
  • 150 g mladé cukety
  • 15 g droždí
  • ¼ lžičky jedlé sody
  • 1 kelímek – 150 g bílého smetanového jogurtu
  • ½ kelímku teplého mléka
  • sůl a špetku cukru

Postup přípravy najdete na druhé stránce..

xx_xx

postup:

Cuketu oloupeme, nastrouháme a osolíme. Dáme do sítka a necháme vypotit.

V mléce rozdrobíme droždí a přidáme i cukr. Ostatní přísady smícháme v misce a přidáme i cuketu, ze které jsme vymačkali co nejvíce šťávy.

Potom přidáme kvásek a vypracujeme hladké, jednotné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

Potom z těsta odebereme lžičkou menší část a na posypané desce ji vytvarujeme do tvaru langoše.

Takto pokračujeme i se zbytkem těsta.

Smažíme na oleji tak, jako klasické langoše a podáváme s oblohou podle chuti.

Dobrou chuť!