Vynikající zákusek z krupicového krému, šlehačky a máslových sušenek. Jeho přípravu zvládnete za neuvěřitelných 15 minut.

potřebujeme:

1 l mléka

200 ml dětské krupice

150 ml krystalového cukru

2 bal. vanilkového cukru

1 vejce

250 g másla

500 ml smetany na šlehání 33%

máslové sušenky

Na ozdobu:

čokoláda

oříšky

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

500 ml mléka přendáme na plamen. Zbylé mléko smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, vajíčkem a krupicí. Když mléko v hrnci sevře, přidáme zbylé mléko s krupicí a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Když krupicová hmota vychladne, vešleháme do ní máslo.

Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku (můžeme použít i ztužovač, aby šlehačka lépe držela tvar).

Formu na pečení vyložíme máslovými sušenkami. Na sušenky navrstvíme krupicovou vrstvu, šlehačku a přikryjeme sušenkami. Potom opět pokračujeme vrstvou krupice a poslední vrstvu tvoří šlehačka.

Povrch zákusku posypeme hoblinkami čokolády, drcenými oříšky, nebo jinou ozdobou dle chuti.

Vložíme ztuhnout do lednice a můžeme servírovat.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: coolinarika