Tento recept na vynikající kokosovo-čokoládový dezert, zvládnete raz dva. Chutná tak výborně, že si ani nevzpomenete na dezerty z cukrárny. Nejlépe chutná dobře vychlazený a jak jinak s rodinou nebo přáteli

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 250 g hl. mouky
  • 150 g masa
  • 100 g kr. cukru
  • 1 lžíci kakaa
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 1-2 lžíce zakysané smetany

na kokosvý krém:

  • 6 bílků
  • 6 lžic kr. cukru
  • 200 g strouhaného kokosu

na vanilkový krém:

  • 6 žloutků
  • 200 g cukru
  • 3 lžíce hl. mouky
  • 300 ml mléka
  • 250 g másla
  • 1 bal. vanilkového cukru

na polevu:

  • tmavou čokoládu
  • trochu másla

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

postup:

V misce smícháme změklé máslo se smetanou, práškem do pečiva, moukou, cukrem a kakaem. Vypracujeme jednotné, hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Obě části rozválíme nebo vytvarujeme rukama tak, abychom získali dva stejné pláty těsta. Jeden plát navrstvíme na plech vyložený papírem a druhý si pro teď odložíme bokem.

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně vmícháme kokos. Krém navrstvíme na první plát těsta a přikryjeme druhým plátem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170-175 stupňů asi 15 minut.

¾ mléka rozmícháme s vanilkovým cukrem a přendáme na plamen. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do vroucího mléka.

Za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne. Potom sejmeme z plamene a opatrně vmícháme žloutky (je důležité, aby se směs nevařila).

Dobře vymícháme a následně přendáme opět na plamen a na nejmenším plameni pomalu zahříváme, dokud celá směs nezhoustne a vznikne nám jednotný hladký krém, který necháme vychladnout.

Změklé máslo ušleháme s cukrem a po lžičkách vmícháme do vychladlého žloutkového pudinku.

Krém navrstvíme na upečené těsto a nakonec přelijeme čokoládovou polevou – čokoláda zkondenzovaná s trochou másla.

Dáme vychladit do lednice a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!