Zapomeňte na klasickou bábovku a vyzkoušejte tuto 🙂 Těsto jako vatičky a vlašské ořechy jí dodají fantastickou chuť! Pokud nemáte v oblibě rozinky, můžete je vynechat.

potřebujeme:

šálek = 250 ml

pohár = 125 ml

4 vajíčka pokojové teploty

špetku soli

1 šálek krupicového cukru

1 sklenice mléka

1 sklenice oleje

1 sklenici vody

1 balíček prášku do pečiva

2,5 šálky hladké mouky

kůra z 1 citronu

půl šálku vlašských ořechů

půl šálku rozinek

1 lžíce hladké mouky na obalení rozinek

1 PL másla na vymazání formy

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Vymažeme si bábovkovou formu. Do větší mísy vložte vajíčka, přidejte špetku soli, cukr a vyšlehejte do pěny. Potom přidejte mléko, olej a vodu. Všlehejte. Mouku si prosejte, přidejte prášek do pečiva a znovu vyšlehejte. Nastrouhejte do těsta citrónovou kůru.

Nasekejte si vlašské ořechy a smíchejte s těstem. Rozinky obalte v mouce a zbavte je přes sítko přebytečné mouky.

Půlku těsta nalijte do vymazané formy, navrstvěte část rozinek a zalijte druhou polovinou těsta. Potom rovnoměrně posypte zbytkem rozinek. Pečte při teplotě 180 stupňů asi 30 minut. Upečenou bábovku vyklopte na talíř. Můžete posypat práškovým cukrem nebo polít čokoládovou polevou. Nakrájejte a podávejte. Dobrou chuť!

Zdroj.Dobrenoviny.sk