Tyto pagáče si zamilujete – jsou měkoučké i 2 dny, chutnají skvěle a připravíte jejich doslova za minutku. Peču je i na oslavy a svatby, vždy mají velký úspěch. Z této dávky mi vyjde asi 120 ks pagáčů
potřebujeme:
250 g Hera
250 g sýr tvrdý strouhaný
250 ml smetana kyselá
2 ks vejce
500 g mouka polohrubá
2 ks prášek do pečiva
1 lžičku sůl
1 ks na potření vejce
Volitelné na posypání:
kmín
sezam
len
slunečnice
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Všechny suroviny (kromě semínek) zamícháme na těsto, rozválíme na tloušťku cca 1 cm a vykrajujeme pagáčiky (na vrch můžeme udělat vzor pomocí mřížky).
Pagáčiky klademe na plech vyloženým papírem pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky nebo kořením (kmín, len, sezam, …).
Pekla jsem 12 minut na 170 ° C, ale třeba se řídit svou troubou, moje máma peče i 20 minut, takže když jsou pagáčiky na povrchu zlatavé, jsou upečené.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk