Rychlé, chutné a jednoduše nepřekonatelné. S tímto dezertem zabodujete u každé návštěvy nebo si ho můžete udělat jen tak ke kávě. Je vynikající!
potřebujeme:
- 600 g máslových sušenek pomletých
- 200 g moučkového cukru
- 4 lžíce kakaového prášku
- Rum nebo rumové aroma
- cca 400 ml mléka
Na náplň:
- 200 g másla
- Pár lžic jemného tvarohu – volitelné
- 150 g moučkového cukru
- 150 g strouhaného kokosu
- Kokos na posypání
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
Smícháme si kakao se sušenkami a cukrem, mléko smícháme s rumem a vmícháme do sypké hmoty tak, abychom vypracovali dobře tvarovatelnou hmotu.
Na krém smícháme změklé máslo s cukrem, tvarohem (pokud ho použijeme) našleháme a přidáme kokos.
Sušenkovou hmotu rozdělíme na dvě části a rozválíme pod fólií na tenké pláty. Na každý plát navrstvíme máslový krém a opatrně, ale pevně srolujeme.
Vložíme do lednice, necháme vychladit a potom krájíme mokrým nožem.
Pokud chcete mít dezert méně sladký, klidně uberte cukr, případně ho nahraďte jiným sladidlem.
Dobrým nápadem je hotovou roládu posypat strouhaným kokosem.