Rychlé, chutné a jednoduše nepřekonatelné. S tímto dezertem zabodujete u každé návštěvy nebo si ho můžete udělat jen tak ke kávě. Je vynikající!

potřebujeme:

  • 600 g máslových sušenek pomletých
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 lžíce kakaového prášku
  • Rum nebo rumové aroma
  • cca 400 ml mléka

Na náplň:

  • 200 g másla
  • Pár lžic jemného tvarohu – volitelné
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g strouhaného kokosu
  • Kokos na posypání

postup přípravy najdete na druhé stránce…

xx_xx

postup:

Smícháme si kakao se sušenkami a cukrem, mléko smícháme s rumem a vmícháme do sypké hmoty tak, abychom vypracovali dobře tvarovatelnou hmotu.

Na krém smícháme změklé máslo s cukrem, tvarohem (pokud ho použijeme) našleháme a přidáme kokos.

Sušenkovou hmotu rozdělíme na dvě části a rozválíme pod fólií na tenké pláty. Na každý plát navrstvíme máslový krém a opatrně, ale pevně srolujeme.

Vložíme do lednice, necháme vychladit a potom krájíme mokrým nožem.

Pokud chcete mít dezert méně sladký, klidně uberte cukr, případně ho nahraďte jiným sladidlem.

Dobrým nápadem je hotovou roládu posypat strouhaným kokosem.