Není to o nic náročnější na přípravu, ale výsledek je nesrovnatelný!

potřebujeme:

plátky krkovičky

1 šálek strouhanka

1 šálek hladká mouka

1 lžíce červená mletá paprika

3 ks vejce

2 lžíce čerstvá petrželka

2 lžíce hořčice

20 g máslo

sůl, pepř

olej na smažení

Volitelné: 50 g pamezánu

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:

Maso omyjeme, osušíme, zakryjeme potravinářskou fólií a pořádně naklepeme na tenký plát.

Plátek osolíme a opepříme podle chuti.

V misce utřeme vajíčka, přidáme nasekanou petrželku, špetku soli, hořčici a koření. Důkladně vidličkou vyšleháme.

Na talíři smícháme hladkou mouku s červenou mletou paprikou.

Do druhého talíře nasypeme strouhanku (můžeme do ní přidat i sýr) a obalíme jako v klasickém trojobalu. Mouka – vajíčko – strouhanka.
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: coolinarika