Není to o nic náročnější na přípravu, ale výsledek je nesrovnatelný!
potřebujeme:
plátky krkovičky
1 šálek strouhanka
1 šálek hladká mouka
1 lžíce červená mletá paprika
3 ks vejce
2 lžíce čerstvá petrželka
2 lžíce hořčice
20 g máslo
sůl, pepř
olej na smažení
Volitelné: 50 g pamezánu
Pokračování na další straně…
xx_xxpostup:
Maso omyjeme, osušíme, zakryjeme potravinářskou fólií a pořádně naklepeme na tenký plát.
Plátek osolíme a opepříme podle chuti.
V misce utřeme vajíčka, přidáme nasekanou petrželku, špetku soli, hořčici a koření. Důkladně vidličkou vyšleháme.
Na talíři smícháme hladkou mouku s červenou mletou paprikou.
Do druhého talíře nasypeme strouhanku (můžeme do ní přidat i sýr) a obalíme jako v klasickém trojobalu. Mouka – vajíčko – strouhanka.
Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: coolinarika