Přinášíme vám sbírku tipů, triků a zlepšováků, které sbíraly hospodyňky po celé roky. Na mnohé z nich se dokonce už téměř zapomnělo.

To by však byla velká škoda, v kuchyni vám mohou usnadnit práci a ušetřit peníze.

1) Aby byla smaženice nadýchanější, rozmíchejte vajíčka se studenou vodou. Na jeden šálek vajec přidáme 2 lžíce studené vody.

2) Namísto droždí můžete do těsta přidat trochu brandy.

3) Chcete-li z bílků ušlehat nejlepší sníh, musí být pořádně vychlazené. Nezapomeňte také přidat při šlehání pár kapek citrónové šťávy. Se žloutky je to přesně naopak, měly by být pokojové teploty a vždy je šlehejte s cukrem.

4) Pokud chcete péct nebo smažit maso tak, aby bylo zlatavé, potřete ho před přípravou trochou medu.

5) Cibule ztratí hořkost a bude mnohem chutnější, když ji po nakrájení dáte do síta a propláchnete vroucí vodou.

6) Pečeně bude mnohem měkčí a lahodnější, když ji před přípravou posypete cukrem.

7) Pokud nechcete, aby brambory ve slupce praskly, do vody, v níž je vaříte přidejte trochu octa.

článek pokračuje na druhé stránce..

xx_xx

8) Pokud nechcete, aby vejce při vaření praskly, před vložením do vody je na chvíli namočte do studené vody.

9) Mléko se vám nepřipálí, když nejdříve kastrol opláchnete studenou vodou a vaříte na středním plameni.

10) Zelenina ve vývaru bude chutnější, když ji očistíte a těsně před přidáním do vývaru propláchnete ve studené vodě.

11) Pokud vaříte mrkev, nejlepší chuť bude mít tehdy, když ji vaříte 5-10 minut na silném plameni a solíte až na konci vaření.

12) Pokud nechcete, aby vám sůl zvlhla a ztvrdla, přihoďte do dózy pár zrnek rýže.

13) Povadlá petrželka nebo kopr budou opět jako čerstvě utržené, pokud je namočíte do studené vody s trochou octa.

14) Pro fantastickou bábovku – pečicí formu vymažeme a vysypte strouhaným kokosem nebo ořechy. Bábovka bude mít krásnou vůni a bude se také jednodušeji vyklápět z formy.

15) Aby se vám smetanová omáčka nesrazila a nevytvořily se v ní hrudky, přidejte do ní trochu prášku do pečiva.

16) Aby se na vrchu omáčky nevytvořil škraloup, napíchněte kousek másla na vidličku a přejíždějte po povrchu omáčky nebo pudinku.

17) Koláče z třeného těsta budou mnohem nadýchanější, když do těsta přidáte pár kapek octa.

18) Pokud nemáte doma ořechy, ořechovou chuť v koláči můžete dosáhnout i bez nich. Stačí, když na másle krátce osmahnete strouhanku a přidáte do těsta.

19) Chcete-li získat perfektně ušlehanou šlehačku, která dokonale drží tvar, přidejte do ní během šlehání vaječný bílek.