Pokud vás už omrzelo obyčejné jídlo z vepřového masa a brambor, vyzkoušejte jídlo vylepšit listovým těstem.
Naučte se dělat lodičky plněné masem, bramborami a okurkami a garantujeme vám, že uspokojíte chuťové kanálky nejednoho člena rodiny!
Lodičky z listového těsta
ingredience
- 1 kg brambor
- 400 g masa (hovězí, vepřové, kuřecí)
- 1 cibule
- 150 g kyselých okurek
- 500 g listového těsta
- 1 vajíčko
- 50 g tvrdého sýra
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
Uvařte si brambory a vytvořte z nich kaši.
Maso nařežte na kousky a osmažte ho na pánvi spolu s cibulovými kolečky.
Okurky si nakrájejte na proužky nebo půlkruhy.
Listové těsto si rozřízněte na čtverce a pomocí válečku jej vyválejte do obdélníků. Do každého obdélníku vložte trochu bramborové kaše, osmažené maso s cibulkou a okurky. Po stranách cesta si udělejte podélné řezy.
Obě strany těsta přeložte tak, aby byl řez umístěn uprostřed.
Horní a dolní konce těsta dotvořte prsty. Hotové lodičky položte na plech polstrovaným pečícím papírem, potřete je máslem a posypte nastrouhaným sýrem. Pečte 25 minut při teplotě 180 stupňů.