Zapomeňte na dlouhé vystavěn u sporáku. Toto jídlo šetří čas i peníze, protože díky zelí spotřebujete méně masa. Na chuti jej však nijak neukrátite, právě naopak. Jedinečné spojení mletého masa a zelí vám přinese skutečný gurmánský zážitek!
potřebujeme:
300 g mletého masa
300 g hlávkového zelí
2 brambory
2 PL zakysané smetany
1 vejce
1 cibuli
sůl a pepř podle chuti
další koření nebo bylinky dle chuti
Pokračování na další straně
xx_xxpostup:
Zelí si omyjeme a nakrájíme na jemno. Vložíme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme působit 10 minut. Poté scedíme. Brambory si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli si nakrájíme na jemno. Nyní postupně všechny ingredience přidáváme k mletému masu – cibuli, zelí, i brambory, z nichž dříve vytlačíme co nejvíce šťávy, aby nebyly mokré. Přidáme sůl, pepř, jakékoliv další koření podle chuti, smetanu, vejce a důkladně promícháme.
Formujeme kotlety jakéhokoliv tvaru a velikosti. Plech si pokryjeme pečícím papírem a kotlety ukládáme vedle sebe. Nakonec jejich svrchu potřeme zakysanou smetanou, nebo rajčatovou omáčkou, pro hezčí barvu a ještě lepší chuť.
Troubu si předehřejeme na 180 ° C a dáme péct asi na 45 minut. Hotovo.Přejeme dobrou chuť!
Zdroj:dobrenoviny.sk