Zapomeňte na dlouhé vystavěn u sporáku. Toto jídlo šetří čas i peníze, protože díky zelí spotřebujete méně masa. Na chuti jej však nijak neukrátite, právě naopak. Jedinečné spojení mletého masa a zelí vám přinese skutečný gurmánský zážitek!

potřebujeme:
300 g mletého masa

300 g hlávkového zelí

2 brambory

2 PL zakysané smetany

1 vejce

1 cibuli

sůl a pepř podle chuti

další koření nebo bylinky dle chuti

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:
Zelí si omyjeme a nakrájíme na jemno. Vložíme do mísy, zalijeme vařící vodou a necháme působit 10 minut. Poté scedíme. Brambory si očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli si nakrájíme na jemno. Nyní postupně všechny ingredience přidáváme k mletému masu – cibuli, zelí, i brambory, z nichž dříve vytlačíme co nejvíce šťávy, aby nebyly mokré. Přidáme sůl, pepř, jakékoliv další koření podle chuti, smetanu, vejce a důkladně promícháme.

Formujeme kotlety jakéhokoliv tvaru a velikosti. Plech si pokryjeme pečícím papírem a kotlety ukládáme vedle sebe. Nakonec jejich svrchu potřeme zakysanou smetanou, nebo rajčatovou omáčkou, pro hezčí barvu a ještě lepší chuť.

Troubu si předehřejeme na 180 ° C a dáme péct asi na 45 minut. Hotovo.Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:dobrenoviny.sk