Tento koláč je velmi jemný a chutný. Dá se připravit s každým ovocem, které máte doma. V létě s čerstvým, v zimě se zavařeným. Tento koláček je speciální v tom, že náplň je ukryta přímo v těstě.

potřebujeme:
těsto:

1 hrnek hladké mouky

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek mléka

1 hrnek krystalového cukru

1/2 hrnku olej

2 vejce

1 kypřící prášek

náplň:

1 hrnek moučkového cukru

200 g zakysané smtoany

200 g jemného tvarohu

2 vejce

1 vanilkový pudink – prášek

Ovoce dle chuti: zavařené nebo i čerstvé

Pokračování na další straně…

xx_xx

postup:
Připravíme si klasické piškotové těsto. V misce vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko a nakonec i sypké přísady (mouku a prášek do pečiva). Na náplň si smícháme všechny přísady v samostatné misce. Piškotové těsto navrstvíme na plech o rozměrech 26 x 36 cm. Na těsto navrstvíme lžící nebo cik-cak náplň, uložíme ovoce a dáme do vyhřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme, dokud koláč na povrchu není zlatavý asi 45 minut.

přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj.nosalty.hu