Hledáte dezert na sobotní odpoledne? Vyzkoušejte zlatou klasiku ve zrychlené podobě – vynikající šlehačkovou bábovku. Je úžasně jemná, vláčná a nadýchaná. Přesně taková, jaká má perfektní bábovka být!
Co budeme potřebovat:
- 250 ml smetany na šlehání
- 250 g krystalového cukru
- 3 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 bal. prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
postup přípravy najdete na druhé stránce:
xx_xx
postup:
- Vejce rozmícháme se smetanou. Do této směsi přidáme mouku, cukr a prášek do pečiva.
- Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme a vysypeme moukou.
- Do formy nalijeme 2/3 těsta. Potom do zbylého těsta vmícháme kakao a nalijme na světlé těsto. Pomocí špejle můžeme vytvořit z obou barev spirálovitý vzor, bábovka bude ještě krásnější.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 150-160 stupňů, dokud bábovka není na povrchu zlatavá.
Bábovku můžeme posypat práškovým cukrem nebo ozdobit čokoládovou polevou.
Přejeme vám dobrou chuť.