Výborné zákusky, které má každý rád. Vyzkoušejte skvělý recept na věnečky z jednoduchého odpalovaného těsta s výborným krémem, jsou vynikající.
Já je dělám na vánoce i z trojité dávky, je to levné a přitom chutnají fantasticky!
Ingredience:
- ¼ l vody
- ½ kostky másla nebo Hery
- špetku soli
- 125 g hladké mouky
- 4 vejce
krém:
- 500 ml mléka
- 2 bal vanilkového pudingu
- 6 lžic moučkového cukru
- rum
- 150 g másla
postup přípravy najdete na druhé stránce…
xx_xx
postup:
Na mírném ohni si ve vodě za stálého míchání rozpustíme máslo a přidáme sůl. Voda se nesmí vařit.
Když je máslo rozpuštěné, přidáme mouku a mícháme asi 4-5 minut na mírném ohni – těsto bude houstnout a bude se zdát, že se připaluje, ale nemusíte se bát, je potřeba jen míchat.
Necháme vychladnout a šlehačem vmícháme 4 celá vejce, jedno po druhém.
Těsto navrstvíme do cukrářského sáčku a na připravený plech vytváříme kolečka.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180-200 stupňů, dozlatova – těsto by mělo být tvrdé a nemělo by se drolit.
Jakmile vytáhneme z trouby rozkrojíme a když nám věnečky vychladnou naplníme je krémem.
Z mléka, pudinků a cukru uvaříme hustý pudink. V samostatné misce našleháme máslo a po lžičkách vmícháme do vychladlého pudinku.
Necháme vychladnout a můžeme si pochutnávat.